Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Euro 2020, Ισπανία – Πολωνία 1-1: Ζωντανές και οι δύο

Euro 2020, Ισπανία – Πολωνία 1-1: Ζωντανές και οι δύο

Η Εθνική Ισπανίας προβλημάτισε και πάλι με την απόδοση της, αδυνατώντας να κερδίσει ακόμα ένα παιχνίδι στην “έδρα” της. Οι Ισπανοί έμειναν στο 1-1 με την Πολωνία, με τις δύο ομάδες να μένουν ζωντανές στη μάχη της πρόκρισης ενόψει της “καυτής” τελευταίας αγωνιστικής στον πέμπτο όμιλο του Euro 2020.

Η Σουηδία προηγείται με 4 βαθμούς, η Σλοβακία έχει 4, η «ρόχα» 2 και η Πολωνία 1, οπότε τα πάντα θα κριθούν στους «τελικούς» της τελευταίας αγωνιστικής, που φέρουν τους Ισπανούς αντιμέτωπους των Σλοβάκων και τους Πολωνούς απέναντι στη Σουηδία.

Tόσο το σύνολο του Λουίς Ενρίκε όσο κι αυτό του Πάολο Σόουζα, θα πρέπει να κερδίσουν τους αντιπάλους τους, αφού σε περίπτωση που ηττηθούν αποχαιρετούν οριστικά την διοργάνωση.

Ο αγώνας:

Οι Ίβηρες προηγήθηκαν με τον Μοράτα στο 25΄. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε για οφ σάιντ, αλλά με τη χρήση του VAR φάνηκε ότι ο σκόρερ καλυπτόταν από το σώμα του Μπερεζίνσκι και ο Ορσάτο έδειξε τη σέντρα. 

Στο 36ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά εντός περιοχής, όταν από σέντρα του Λεβαντόφσκι ο Σφιντέρσκι άπλωσε το πόδι στο πρώτο δοκάρι αλλά αστόχησε. Στο 43′ ο επιθετικός του ΠΑΟΚ σημάδεψε το δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Λεβαντόφσκι πήρε το ριμπάουντ κι έχασε το άχαστο.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν τελικά με τον Λεβαντόφσκι στο 54΄. καθώς στη σέντρα που βγήκε από δεξιά έβγαλε με το σώμα εκτός φάσης τον Λαπόρτ και με κεφαλιά ισοφάρισε. Στο 58΄ η Ισπανία είχε την ευκαιρία για το 2-1 αλλά τη σπατάλησε ο Γεράρδ Μορένο, «σημαδεύοντας» το δεξί δοκάρι του Σέζνι από τα 11 βήματα, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μοράτα αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στο 65΄ ο Μοράτα σούταρε από δύσκολη γωνία αλλά ο Σέζνι απέκρουσε σε κόρνερ, στο 73΄ κεφαλιά του Φεράν έφυγε έξω από το τέρμα και στο 84΄ χάθηκε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Μοράτα δεν κατάφερε να νικήσει τον Σέζνι, ο οποίος σταμάτησε την μπάλα με το πρόσωπό του.

Οι συνθέσεις:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Μ. Γιορέντε, Λαπόρτ, Π. Τόρες, Άλμπα, Ρόδρι, Πέδρι, Κόκε (68΄ Σαράμπια), Μορένο (68΄ Φαμπιάν), Όλμο (61΄ Φεράν Τόρες), Μοράτα (87΄ Ογιαρθάμπαλ).

ΠΟΛΩΝΙΑ (Πάουλο Σόουσα): Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπεντνάρεκ (85΄ Νταβίντοβιτς), Γιόβζιακ, Μόντερ (85΄ Λινέτι), Κλιχ (55΄ Κοζλόφσκι), Πούχασζ, Ζιελίνσκι, Σφιντέρσκι (68΄ Φρανκόφσκι), Λεβαντόφσκι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις