Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Euro 2020, Ολλανδία – Τσεχία 0-2: Οι Τσέχοι σόκαραν τους Οράνιε και πέρασαν στα προημιτελικά

Euro 2020, Ολλανδία – Τσεχία 0-2: Οι Τσέχοι σόκαραν τους Οράνιε και πέρασαν στα προημιτελικά

Η Τσεχία έριξε την πρώτη “βόμβα” στο Euro 2020. Οι Τσέχοι επικράτησαν της Ολλανδίας με 2-0 και πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα συναντήσουν τη Δανία.

Οι Ολλανδοί ήταν το μεγάλο φαβορί του αγώνα, ωστόσο η αποβολή του Ντε Λιχτ στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, με τους Τσέχους, οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί και πριν μείνει η Ολλανδία με παίκτη λιγότερο, να εκμεταλλεύονται την αριθμητική τους υπεροχή και με δύο γκολ από από Χόλες και Σικ πανηγύρισαν την τεράστια πρόκριση στους “8”.

Δείτε τα γκολ της Τσεχίας που έστειλαν στο καναβάτσο τους Ολλανδούς:

Η καθοριστική αποβολή του Ντε Λιχτ:

Η ανοησία του Ντε Λιχτ να πιάσει τη μπάλα με το χέρι στην προσπάθειά του να διορθώσει το λάθος του και να μην επιτρέψει στον Σικ να βρει τετ-α-τετ με τον Στεκέλενμπουρργκ, έφερε την κόκκινη κάρτα για τον κεντρικό αμυντικό της Γιουβέντους. Ο Σεργκέι Καράσεφ του έβγαλε αρχικά κίτρινη, ωστόσο, μετά την εξέταση της φάσης από το VAR και από τον ίδιο, η απόφασή του άλλαξε.

Η αποβολή του Ντε Λιχτ έκρινε το παιχνίδι, αφού η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στους Τσέχους. Η ομάδα του Σιλχάβι ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, πίεσε την ολλανδική άμυνα κι αφού έχασε τεράστια ευκαιρία στο 65΄ με τον Κατεράμπεκ (το πλασέ του είχε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά πρόλαβε ο Ντάμφρις να βάλει το πόδι του και ν΄ απομακρύνει), στο 68΄ πήρε αυτό που άξιζε μετά την αποβολή του Ντε Λιχτ με την κεφαλιά του Χόλες μετά από την κεφαλιά-πάσα του Κάλας.

Το γκολ όχι μόνο δεν «ξύπνησε» τους «οράνιε», αντίθετα, τους αποδιοργάνωσε ακόμη περισσότερο. Η Τσεχία βλέποντας τον αντίπαλό της να μην απειλεί «έψαξε» και το δεύτερο γκολ που θα την έστελνε στο Μπακού και το κατάφερε στο 80΄ με τον Σικ, ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά τον Στεκέλενμπουργκ και με το τέταρτο του τέρμα στη διοργάνωση «καθάρισε» το ματς (2-0)

Οι συνθέσεις:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Φρανκ Ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Ντε Λιχτ, Μπλιντ (81΄ Τίμπερ), Φαν Αανχολτ (81΄ Μπέργκουις), Ντε Ρουν (73΄ Βέγκχορστ), Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ, Ντεπάι, Μάλεν (57΄ Πρόμες)

ΤΣΕΧΙΑ (Γιοάροσλαβ Σιλχάβι): Βάτσλικ, Κατεράμπεκ, Κάλας, Τσελιούστκα, Κουφάλ, Χόλες (85΄ Κραλ), Σούτσεκ, Σέβτσικ (85΄ Χλόζεκ), Μπαράκ (90’+2 Σάντιλεκ) , Μάσοπουστ (79΄ Γιάνκτο), Σικ (90΄+2 Κρμέντσικ)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις