Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Euro 2020: Συστάσεις του ΠΟΥ – Ανησυχία για τα κρούσματα στην Αγία Πετρούπολη

Euro 2020: Συστάσεις του ΠΟΥ – Ανησυχία για τα κρούσματα στην Αγία Πετρούπολη
Reuters

Λονδίνο και Αγία Πετρούπολη βρίσκονται στο… επίκεντρο της δράσης για το Euro 2020 και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους οπαδούς, υπό το φόβο νέας αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού – Ανησυχούν οι γιατροί για την αύξηση των κρουσμάτων στην Αγία Πετρούπολη.

Οι πόλεις που φιλοξενούν τους τελευταίους αγώνες του Euro 2020 πρέπει να διασφαλίσουν καλύτερη παρακολούθηση της κινητηκότητας των φιλάθλων, ακόμη και πριν από την άφιξή τους και μετά την αναχώρησή τους από το γήπεδο, όπως συνέστησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Το Λονδίνο πρόκειται να φιλοξενήσει τους ημιτελικούς και τον τελικό του τουρνουά την επόμενη εβδομάδα, ενώ η Αγία Πετρούπολη τον αυριανό (02.07.2021) προημιτελικό μεταξύ Ελβετίας και Ισπανίας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι “πρέπει να κοιτάξουμε πολύ πέρα από τα γήπεδα”, όπως και το ότι η “ανάμιξη” φιλάθλων στις πόλεις υποδοχής του Euro 2020, τα ταξίδια και η χαλάρωση των κοινωνικών περιορισμών έχει αυξήσει τον αριθμό των κρουσμάτων στην Ευρώπη κατά 10%.

Η βρετανική πρωτεύουσα πρόκειται να φιλοξενήσει τους ημιτελικούς και τον τελικό του τουρνουά την επόμενη εβδομάδα, ενώ η ρωσική πόλη τον αυριανό προημιτελικό μεταξύ Ελβετίας και Ισπανίας.

Ανησυχούν οι γιατροί για την αύξηση των κρουσμάτων στην Αγία Πετρούπολη

Την ίδια στιγμή, οι γιατροί στην Αγία Πετρούπολη παρακολουθούν με ανησυχία τους φιλάθλους να φτάνουν για τον αυριανό (2/07) προημιτελικό, ανάμεσα σε Ισπανία και Ελβετία.

Η δεύτερη πόλη της Ρωσίας, η οποία ανέφερε περισσότερους από 100 θανάτους την ημέρα αυτή την εβδομάδα, φιλοξενεί τον έβδομο αγώνα του Euro 2020. Έχουν επιβληθεί ορισμένοι περιορισμοί λόγω της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένου του ορίου 50% στην χωρητικότητα του γηπέδου και μια απαίτηση οι οπαδοί να φορούν μάσκες.

Θα πρέπει επίσης τα εστιατόρια να παραμένουν κλειστά μεταξύ 2 π.μ. και 6 μ.μ. και υπάρχουν όρια στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να παρακολουθήσουν δημόσιες εκδηλώσεις. Ωστόσο, τα κρούσματα κορονοϊού εξακολουθούν να αυξάνονται γρήγορα.

«Ως γιατρός, φυσικά, είμαι αντίθετος στη διοργάνωση οποιονδήποτε μαζικών εκδηλώσεων», δήλωσε ο Αλεξέι Ντμιτρίεφ που εργάζεται στο νοσοκομείο Mariinskaya. «Φυσικά αναμένουμε αύξηση των ασθενών μετά τη διεξαγωγή τέτοιων μαζικών γεγονότων», είπε.

Ο Ελβετός υπουργός υγείας Αλέν Μπερσέτ προειδοποίησε τους φιλάθλους ότι θα ήταν ανόητο να ταξιδέψουν στη Ρωσία χωρίς να έχουν εμβολιαστεί. Περισσότεροι από 1.000 Ελβετοί οπαδοί αναμένεται να ταξιδέψουν στην Αγία Πετρούπολη για το παιχνίδι της Παρασκευής.

Μέρος του προβλήματος που επηρεάζει την κατάσταση στην Αγία Πετρούπολη είναι το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού της Ρωσίας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις