Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Eurobasket: Στον αέρα η συμμετοχή της Βοσνίας

Eurobasket: Στον αέρα η συμμετοχή της Βοσνίας

Η ομοσπονδία μπάσκετ της Βοσνίας αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολη η συμμετοχή της στο προσεχές Eurobasket 2022.

Η KSBIH (σ.σ. ομοσπονδία μπάσκετ Βοσνίας) πήρε θέση για το θέμα, αναφέροντας ότι «εξασφάλισε μέρος των κονδυλίων για την προετοιμασία των εθνικών μας ομάδων, με τη βοήθεια χορηγών και ορισμένων φορέων».

Στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας που προετοιμάζονται για τις διεθνείς υποχρεώσεις τους, συμπεριλαμβάνονται η εθνική ανδρών, η οποία μετέχει στο Eurobasket του Σεπτεμβρίου (1-18/9 σε Τσεχία, Γεωργία, Ιταλία και Γερμανία), αλλά και η εθνική γυναικών που θα κάνει την «παρθενική» εμφάνισή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, στην Αυστραλία (22 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου).

Ωστόσο, η ομοσπονδία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης κάνει λόγο για «τεράστιο κόστος» που απαιτείται για τη συμμετοχή σε αυτές τις διοργανώσεις, με αποτέλεσμα να επισημαίνει ότι η συμμετοχή των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων αποτελεί «μεγάλο ερωτηματικό» και να υπογραμμίζει:

«Προς το παρόν δεν υπάρχει διέξοδος, οπότε δεν είναι μακριά η στιγμή που θα αναγκαστούμε να ακυρώσουμε τη συμμετοχή στους προαναφερθέντες αγώνες». Για το σκοπό αυτό η ομοσπονδία τονίζει ότι «δεν έχουν μείνει επιπλέον επιλογές στο τραπέζι» και απευθύνει έκκληση σε πιθανούς χορηγούς «… ιδίως κρατικούς φορείς και δημοτικούς φορείς, να μας βοηθήσουν».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις