Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Euroleague: Επιστροφή στις νίκες για την ΤΣΣΚΑ! “Παρέλαση” της Ζαλγκίρις στη Λιόν (videos)

Euroleague: Επιστροφή στις νίκες για την ΤΣΣΚΑ! “Παρέλαση” της Ζαλγκίρις στη Λιόν (videos)
Intime Αρχείο

H TΣΣΚΑ Μόσχας επανήλθε στις επιτυχίες μετά από δύο σερί ήττες στη Euroleague, καθώς στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής επικράτησε με 84-75 της Βαλένθια. Ακάθεκτη συνεχίζει η Ζαλγκίρις που πέρασε σαν… τρένο από τη Λιόν, επικρατώντας της Βιλερμπάν 83-74.

Tο ρόστερ της ΤΣΣΚΑ γεμίζει μετά τα μαζεμένα πλήγματα λόγω κορονοϊού στην αρχή της σεζόν και η μηχανή αρχίζει να δουλεύει. Το 84-75 επί της πολύ δυνατής φέτος Βαλένθια ήρθε δίκαια, με αρκετά καλά διαστήματα απόδοσης, είχε και αρκετά σκαμπανεβάσματα αλλά πλέον είναι φανερό ότι ο Δημήτρης Ιτούδης μπορεί να βρίσκει πολλές λύσεις από τον πάγκο για κάθε δυσκολία. Στο 3-3 οι Ρώσοι που νίκησαν μετά από δυο ήττες, στο 3-2 η Βαλένθια που έχει ένα ματς λιγότερο.

Κορυφαίος για την ομάδα του Ιτούδη ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 17 πόντους και 5 ασίστ, ενώ 4 ακόμα παίκτες των Ρώσων είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Κλάιμπερν 15, Χίλιαρντ 12, Βόιγκτμαν 11, Σενγκέλια 10). Για τους Ισπανούς διακρίθηκαν οι Κάλινιτς (15 πόντοι) και Λαμπεϊρί (10 πόντοι), με το σύνολο του Πονσαρνάου να υποχωρεί στο 3-2.

Η Ζαλγκίρις Κάουνας έμοιαζε εκτός ρυθμού, βρέθηκε στο -13, αλλά έδειξε για μία ακόμη φορά φέτος πως μπορεί να κάνει τη διαφορά, μπορεί να επιβάλλει το δικό της νόμο και έφτασε στην εκτός έδρας νίκη επί της Βιλερμπάν με 83-74 και τον Μάριους Γκριγκόνις να κάνει ένα ακόμη εξαιρετικό παιχνίδι. Οι Λιθουανοί βρίσκονται στο 5-1, ενώ οι Γάλλοι μένουν στο 0-3, χωρίς νίκη ακόμα στη διοργάνωση.

Κορυφαίοι για τους νικητές που επέστρεψαν από το -9 του πρώτου ημιχρόνου, οι Γκριγκόνις και Λεκάβιτσιους με 25 και 13 πόντους αντίστοιχα, 11 πόντους και 7 ασίστ πρόσθεσε στην συγκομιδή τους ο Γουόκαπ. Εξαιρετικός για την γηπεδούχο ο Γιαμπουσέλ με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ 18 είχε ο Καουντί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις