Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Euroleague: Η Ρεάλ «πάτησε» την Φενέρ και μπήκε στα Play Offs – Κλείδωσε την 2η θέση η ΤΣΣΚΑ (video)

Euroleague: Η Ρεάλ «πάτησε» την Φενέρ και μπήκε στα Play Offs – Κλείδωσε την 2η θέση η ΤΣΣΚΑ (video)

Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε σαν… σίφουνας από την Κωνσταντινούπολη, αφού «διέλυσε» την Φενέρμπαχτσε με 93-67 για την 34η αγωνιστική της Euroleague και «σφράγισε» τη θέση της στα Play Offs. Σίγουρα δεύτερη η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετά και τη νίκη επί της Βιλερμπάν με 88-70. Νίκη γοήτρου πήρε η Άλμπα Βερολίνου επί του Ερυθρού Αστέρα στο Βερολίνο.

Με ένα απίστευτο επιθετικό ρεσιτάλ που θύμισε Ρεάλ από άλλα χρόνια, η «βασίλισσα» πέρασε νικηφόρα από την Κωνσταντινούπολη επικρατώντας της Φενέρμπαχτσε 93-67. Οι Μαδριλένοι είχαν τον έλεγχο καθ’όλη τη διάρκεια του ματς και παρά το comeback ου επιχείρησαν οι Τούρκοι, φτάνοντας στο -8 (50-58) στα μισά της τρίτης περιόδου, η απάντηση που πήραν ήταν ισοπεδωτική. Οι παίκτες του Λάσο στην τέταρτη περίοδο, κάνοντας ένα… τρομακτικό σερί 15-0 για το +25 (57-82), στο 34’! Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τη «βασίλισσα» να παίρνει τη νίκη με το τελικό 67-

Ο Κοζέρ με 20 πόντους και 5/9 τρίποντα, ο Ντεκ με 19 και 3/7 και ο Λαπροβίτολα με 18 και 4/6, ήταν οι πρωταγωνιστές για τους νικητές, που πήγαν στο 20-14 και είναι αγκαλιά με τα πλέι οφ, περιμένοντας και τα εναπομείναντα παιχνίδια. Η Φενέρ που είχε τον Ντε Κολό με 23 πόντους και τον Μπράουν με 16, έχασε την τέταρτη θέση, ανεξαρτήτως αποτελέσματος της Αρμάνι με την Εφές αύριο και στα πλέι οφ, θα παίξει με μειονέκτημα έδρας.

Ένα δεκάλεπτο ρεσιτάλ παραγωγικότητας και άμυνας ήταν αρκετό για την ΤΣΣΚΑ, προκειμένου να… ισοπεδώσει τη Βιλερμπάν και να «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επικράτησε 88-70 των Γάλλων στη Μόσχα, για την 34η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου τη Euroleague, και θα ολοκληρώσει την reglar season απέναντι στον φιλοξενούμενο Παναθηναϊκό, στην εξ’ αναβολής αναμέτρηση της 25ης ημέρας (14/4). Στον αντίποδα, η Βιλερμπάν υποχώρησε στο 13-21 (14η θέση).

Η ΤΣΣΚΑ «καθάρισε» τον αγώνα στον… επίλογο του, τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ 30-10 και φτάνοντας άνετα στο τελικό 88-70, πανηγυρίζοντας την 5η διαδοχική νίκη της και υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους στην τέταρτη σερί αποτυχία τους.

Ο Ίφε Λούντμπεργκ οδήγησε την επίθεση των Ρώσων με 23 πόντους, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Μάικλ Έρικ με 21. Από τη Βιλερμπάν ξεχώρισε ο Γκερσόν Γιαμπουσελέ με 23 πόντους.

Με νίκη ολοκλήρωσε η Άλμπα τις εφετινές υποχρεώσεις της στη Euroleague. H γερμανική ομάδα επιβλήθηκε 81-58 του Ερυθρού Αστέρα στο Βερολίνο, για την 34η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, κλείνοντας το εφετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της στη 15η θέση της κατάταξης, με ρεκόρ 12-22. Στον αντίποδα, οι Σέρβοι «αποχαιρέτησαν» από την 17η θέση με ρεκόρ 10-24. 

Η άμυνα έκανε τη διαφορά για την Άλμπα, η οποία κράτησε τον Ερυθρό Αστέρα στους 8 πόντους στη δεύτερη περίοδο, «οικοδομώντας» μία διαφορά ασφαλείας στο 20΄ (+19, 49-30) και μπαίνοντας πρόωρα σε τροχιά νίκης… 

Κορυφαίος των νικητών, που έδωσαν ρεσιτάλ από τα 6.75 (12/29 τρίποντα), ο Πέιτον Σίβα με 17 πόντους, ενώ από τον Ερυθρό Αστέρα προσπάθησε ο Μάρκο Σιμόνοβιτς με 12. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις