Αθλητικά

Euroleague: Μεγάλο διπλό της Μονακό επί της Ζενίτ – Με ανατροπή η Φενέρ τη Ζαλγκίρις

Ασταμάτητη συνεχίζει να είναι εκτός έδρας η Μονακό του Μάικ Τζέιμς που έφυγε με τη νίκη από την Αγ. Πετρούπολη επικρατώντας της Ζενίτ 86-77 και παρέμεινε εντός οκτάδας της Euroleague μετά την 22η αγωνιστική. Αγχωτική νίκη για τη Φενέρμπαχτσε με 73-67 επί της Ζαλγκίρις Κάουνας.

To πέμπτο εφετινό «διπλό» της και τρίτο διαδοχικό, πανηγύρισε η Μονακό, η οποία πέρασε και από την Αγία Πετρούπολη και «στρογγυλοκάθισε» στην όγδοη θέση της κατάταξης στη Euroleague με ρεκόρ 10-11. Οι Μονεγάσκοι επικράτησαν με 86-77 της Ζενίτ, για την 22η αγωνιστική της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, επιβεβαιώνοντας ότι διανύουν περίοδο μεγάλης φόρμας. Στον αντίποδα, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είδε το ρεκόρ της να υποχωρεί σε 12-7 και να θέτει σε κίνδυνο την παραμονή της στην τετράδα.

Η παραγωγικότητα του δευτέρου ημιχρόνου έκανε εύκολη τη ζωή της Μονακό, η οποία δεν έχασε το προβάδισμα στην επανάληψη, κόβοντας πρώτη το… νήμα του τερματισμού.

Πρωταγωνιστές του «διπλού» οι… 20άρηδες Μάικ Τζέιμς (21π.) και Ντουέιν Μπέικον (20π.), ενώ 16 πόντους και 8 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας.

Από τη Ζενίτ των 12 λαθών και των μόλις 7 εύστοχων τριπόντων σε 24 προσπάθειες ξεχώρισε Τζόρνταν Μίκι με 18 πόντους, ενώ ντεμπούτο στη Euroleague πραγματοποίησε ο πρώην παίκτης του Λαυρίου, Τάισον Κάρτερ (2π., 2ασ.).

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 32-36, 50-57, 77-86

Νίκη με ανατροπή πέτυχε η Φενέρμπαχτσε επί της Ζαλγκίρις Κάουνας στην Πόλη. Η τουρκική ομάδα για 37 λεπτά βρισκόταν πίσω στο σκορ κόντρα στην ουραγό της διοργάνωσης, έχοντας βρεθεί ακόμα και στο -17 (26-43), αλλά τότε μίλησε η ψυχραιμία και η κλάση του Μάρκο Γκούντουριτς και το ματς γύρισε… τούμπα με τους Τούρκους να επικρατούν 73-67 και να παραμένουν κοντά στην οκτάδα. 

Ο Σέρβος άσος σημείωσε 19 πόντους, με 3/6 τρίποντα και 5 ασίστ, με τον Σέιμους Χαζέρ να είναι επίσης κομβικός στην προσπάθεια της Φενέρμπαχτσε να επιστρέψει στο ματς στο τελευταίο 15λεπτο με 13 πόντους και 3/7 τρίποντα. Στους 10 ο Ακίλε Πολονάρα, με τον Ιταλό φόργουορντ να είναι αυτός που έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, που ανέβασαν το ρεκόρ στους στο 9-10.

Για την Ζαλγκίρις, που έπεσε στο 3-15 και εξακολουθεί να βρίσκεται στον «πάτο» της βαθμολογίας, ήταν ο Ενγκάρας Ουλάνοβας, που ολοκλήρωσε το ματς με 16 πόντους, κόντρα στην πρώην του ομάδας. Στους 15 ο «καυτός» Καρόλις Λουκοσιόνας, που είχε 5 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 7-13, 24-30, 44-51, 73-67

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα
Το Ευρωμπάσκετ Γυναικών στην ΕΡΤ
Η Εθνική Γυναικών δίνει το «παρών» στη διοργάνωση, με τους αγώνες να πραγματοποιούνται στο ΣΕΦ απέναντι στις Γαλλία, Τουρκία και Ελβετία, με στόχο μια δυναμική παρουσία και πρόκριση στη φάση των νοκ άουτ
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ