Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Euroleague, ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκός: Δύσκολη αποστολή για το «τριφύλλι»

Βαλένθια - Παναθηναϊκός
ΦΩΤΟ Intime

Την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ρωσία αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός για την 13η αγωνιστική της Euroleague και κυνηγά σε μία δύσκολη έδρα, το πρώτο του διπλό στη φετινή διοργάνωση.

Συνέχεια στις νίκες θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός, που αναμετράται την Πέμπτη (2/12, 19:00, LIVE από το Newsit.gr) με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Το «τριφύλλι» θα επιδιώξει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί που ξεκίνησε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και συνεχίστηκε στον αγώνα με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, με την οποία οι «πράσινοι» έβαλαν τέλος σε ένα σερί πέντε ηττών στη Euroleague, προκειμένου να βελτιώσει τη θέση του στην κατάταξη.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη πάντως σε αυτό το δύσκολο ματς, όπου θα προσπαθήσει να πάρει το πρώτο διπλό στη φετινή διοργάνωση, θα παραταχθεί χωρίς τον Ιωάννη Παπαπέτρου, που ταλαιπωρείται από ίωση.

Στον αντίποδα η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα παραταχθεί στη “Megasport Arena” με στόχο την τρίτη σερί νίκη της στη Euroleague, όπου έχει ρεκόρ 7-5 και είναι στο… όριο αναφορικά με την οκτάδα, αφού γίνεται χαμός με τις ισοβαθμίες.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία), Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία) και Μίλαν Νέντοβιτς (Σλοβενία).

Η προϊστορία των αναμετρήσεων του «εξάστερου» κόντρα στην -οκτώ φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης- «ομάδα του στρατού» σε επίπεδο Euroleague από το 2000 ευνοεί την ΤΣΣΚΑ, η οποία μετράει 21 νίκες έναντι 16 του Παναθηναϊκού.

Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις επί ρωσικού εδάφους, οι Μοσχοβίτες μετρούν 12 επιτυχίες έναντι πέντε των «πράσινων», ενώ η ΤΣΣΚΑ έχει πανηγυρίσει τη νίκη στα τελευταία τρία παιχνίδια των δύο ομάδων. Η τελευταία επιτυχία του «τριφυλλιού» κόντρα στη ρωσική ομάδα σημειώθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2020, όταν ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε στην παράταση της ΤΣΣΚΑ με 106-102, σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο Καλίνινγκραντ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις