Δευτέρα, 17 Ιουν.
29oC Αθήνα

Final Four Euroleague: Εξιτήριο για όλους τους Έλληνες τραυματίες από τη συμπλοκή στο Βερολίνο – Ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες

Final Four Euroleague: Εξιτήριο για όλους τους Έλληνες τραυματίες από τη συμπλοκή στο Βερολίνο – Ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες

Εκτός κινδύνου φαίνεται πως είναι ο Σέρβος που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων το βράδυ του Σαββάτου (25.5.2024) έξω από σταθμό του μετρό στο Βερολίνο, ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που βρίσκονται στην γερμανική πόλη για το Final Four της Euroleague.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και οι 12 τραυματίες έχουν διαφύγει κάθε κίνδυνο, ενώ τουλάχιστον τέσσερις εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Βερολίνου. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 89 ατόμων μετά τα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες και οι 89 αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σύμφωνα με διπλωματικές πηγές όλοι οι Έλληνες τραυματίες έχουν πάρει εξιτήριο. 

Πώς έγινε η επίθεση

Σύμφωνα με την Berliner Zeitung και την tonline.de, όλα έγιναν λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Σαββάτου όταν οπαδοί των δύο ομάδων βρέθηκαν στο μετρό στον σταθμό Prenzlauer Allee.

Τότε ξέσπασε στο σημείο άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε περίπου 100 άτομα!

Όπως αναφέρει η αστυνομία οι οπαδοί είχαν πάνω τους γκλομπ και ρόπαλα του μπέιζμπολ. 

 

Μάλιστα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως δυσκολεύτηκαν αρκετά να εκτονώσουν την κατάσταση. Στο σημείο έφτασαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα που έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τέσσερις σοβαρά, ενώ ο ένας εξ αυτών έδωσε μάχη καθόλη τη διάρκεια της νύχτας και πλέον φαίνεται πως και αυτός έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

 

Πλέον οι αρχές ερευνούν αν οι οπαδοί των δύο ελληνικών ομάδων έδωσαν «ραντεβού για ξύλο» – και γι’αυτό είχαν πάνω τους γκλομπ και ρόπαλα – ή αν απλά βρέθηκαν τυχαία στο ίδιο σημείο του Βερολίνου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι συλληφθέντες είναι Σέρβοι, οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα της Σερβίας, αδελφοποιημένοι οπαδοί με τους οπαδούς του Ολυμπιακού. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις