Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

La Liga: Τα δάκρυα του Ζόρντι Άλμπα και ο υποβιβασμός της Εσπανιόλ με γκολ στις καθυστερήσεις

La Liga: Τα δάκρυα του Ζόρντι Άλμπα και ο υποβιβασμός της Εσπανιόλ με γκολ στις καθυστερήσεις
Reuters

Το “αντίο” του Ζόρντι Άλμπα στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα, ήταν γεμάτο συγκίνηση και δάκρυα. Η Βαλένθια ισοφάρισε την Εσπανιόλ (2-2) στο 90+3′ κι έτσι “κλειδώθηκε” ο υποβιβασμός της.

Το “Καμπ Νου” δάκρυσε, αποχαιρετώντας τον Ζόρντι Άλμπα και τον Σέρτζι Μπουσκέτς. Οι δυο ποδοσφαιριστές ήταν συγκινημένοι στο τελευταίο τους ματς στην έδρα της Μπαρτσελόνα, στο εύκολο 3-0 επί της Μαγιόρκα.

Φυσικά οι οπαδοί των “μπλαουγκράνα” αποθέωσαν τους δύο θρύλους της ομάδας, με τον Άλμπα να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο στο 81′ ξεσπώντας σε λυγμούς, ενώ πέντε λεπτά αργότερα και ο Σέρχιο Μπουσκέτς αποχώρησε και χειροκροτήθηκε.

 

Η Εσπανιόλ έγινε η δεύτερη ομάδα που θα ακολουθήσει την Έλτσε στη LaLiga2 μετά την ολοκλήρωση της 37ης αγωνιστικής της LaLiga. Η Βαλένθια της έδωσε τη… χαριστική βολή στο μεταξύ τους παιχνίδι και με γκολ του Λίνο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ισοφάρισε στο τελικό 2-2 και την οδήγησε και μαθηματικά στον υποβιβασμό.

Η μάχη της παραμονής, όπου 6 ομάδες (Κάντιθ, Χετάφε, Βαλένθια, Αλμερία, Θέλτα και Βαγιαδολίδ) παλεύουν για να αποφύγουν τη 18η θέση είναι πλέον όλα τα… λεφτά στην ισπανική Λίγκα, απ’ την στιγμή που σ’ αυτή την αγωνιστική ξεκαθάρισε πλέον και το 4ο «εισιτήριο» του Champions League, το οποίο «σφράγισε» η Σοσιεδάδ παρά την ήττα της απ’ την Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-1.

«Χαμός» γίνεται και για την 7η θέση και το «εισιτήριο» του Europa Conference League, όπου η Τζιρόνα έχασε τεράστια ευκαιρία για να προσπεράσει τις Οσασούνα και Αθλέτικ Μπιλμπάο κι όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική, με 5 ομάδες (Αθλέτικ, Οσασούνα, Τζιρόνα, Ράγιο και Σεβίλη) να διεκδικούν την τελευταία ευρωπαϊκή θέση, έχοντας μεταξύ τους αποστάσεις (μάξιμουμ) ενός βαθμού.

Αποτελέσματα και σκόρερ της 37ης αγωνιστικής της La Liga

Σεβίλλη-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

(3΄ Μιρ – 29΄, 69΄ Ροντρίγκο)

Αλμερία-Βαγιαδολίδ 0-0

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ελτσε 0-1

(90΄+3΄ Μπογιέ)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σοσιεδάδ 2-1

(37΄ Γκριεζμάν, 73΄ Μολίνα – 88΄ Σόρλοθ)

Μπαρτσελόνα-Μαγιόρκα 3-0

(1΄, 24΄ Φάτι, 70΄ Γκάβι)

Κάντιθ-Θέλτα 1-0

(53΄ Θομπρίνο)

Χετάφε-Οσασούνα 2-1

(39΄ Λατάσα, 90΄ Μάτα – 2΄ Άβιλα)

Τζιρόνα-Μπέτις 1-2

(36΄ Γκουτιέρες – 47΄, 77΄ Ιγκλέσιας)

Ράγιο Βαγεκάνο-Βιγιαρεάλ 2-1

(56΄ Ντε Τόμας, 63΄ Παλασόν – 83΄ Λο Σέλσο)

Βαλένθια-Εσπανιόλ 2-2

(38΄ Λόπες, 90΄+3΄ Λίνο – 40΄ Μόντες, 50΄ Μπρέιθγουεϊτ)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις