Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Μπιτσαξής: Θα δούμε αν θα αναβάλλουμε την αγωνιστική

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής της επόμενης αγωνιστικής.

Ο Παναγιώτης Μπιτσαξής μίλησε στη NOVA για το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που δεν τελείωσε ποτέ:

“Πέρα από τις εκφράσεις θλίψης, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται επεισόδια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν περιμέναμε ως δια μαγείας να περάσουν όλα τα ματς χωρίς επεισόδια. Υπάρχει μια κριτική προς την Πολιτεία η οποία την κατανοώ. Είχαμε δύο επιλογές. Η πρώτη να αναβάλλουμε το παιχνίδι και η δεύτερη να πάρουμε τα μέτρα μας και να γίνει. Άλλες επιλογές δεν είχαμε. Αν το είχαμε αναβάλλει επειδή μύριζε μπαρούτι θα έλεγαν ότι παρενέβη η Πολιτεία στη Λίγκα. Κρίναμε πως η σημασία του παιχνιδιού ήταν τόσο μεγάλη που δεν έπαιρνε αναβολή.

Γιατί μπαίνουν οι κροτίδες και οι μολότοφ μέσα; Πρόσφατα περάσαμε ένα νόμο, Δώσαμε δικαίωμα στις ΠΑΕ να μην περάσουν κάποιον μέσα αν δεν θέλουν. Υπάρχει και ένα θετικό σε όλο αυτό. Εφαρμόστηκε ένας κανονισμός που προβλέπει βαριές τιμωρίες και για αυτό και για το επόμενο πρωτάθλημα. Αν κάποιοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θέλουν να οδηγήσουν την ομάδα τους στην καταστροφή, εμεις δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Οι ομάδες έχουν την ευθύνη. Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να αναλάβει η Πολιτεία την ευθύνη της διοργανώτριας αρχής.

Οι ομάδες πρέπει να αποφασίσουν με ποιόν είναι; Με το δρόμο της νομιμότητας; Ή με τα κακοποιά στοιχεία; Είχα απόλυτη ενημέρωση, γνώριζα πολύ καλά ότι η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι αλλά δεν μπορούσαμε να το αναβάλλουμε. Η αστυνόμευση του ΟΑΚΑ ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα. Το αν χάσαμε κάτι πρέπει να ερευνηθεί.

Εμείς αντιμετωπίζουμε τα πάντα. Μέχρι σήμερα είχαμε 200 ματς και την «πάθαμε» στο ένα. Οφείλουμε να κοιτάμε ξεχωριστά κάθε αγωνιστική, αγώνα προς αγώνα. Θα το δούμε αν αναβάλλουμε την επόμενη αγωνιστική.”

Οι χούλιγκανς κέρδισαν, το ποδόσφαιρο “πέθανε” – Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός σε σκηνικό ζούγκλας – Διακόπηκε το ντέρμπι της “ντροπής”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε