Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Νταμπλούχος ο Ολυμπιακός! – Λύγισε τον ψυχωμένο Ατρόμητο στην εκπνοή της παράτασης – Δείτε τα γκολ και την απονομή

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

– Το γκολ του Φουστέρ ένα λεπτό πριν τη λήξη της παράτασης έδωσε το 25ο Κύπελλο στον Ολυμπιακό
– 1-1 το αποτέλεσμα στην κανονική διάρκεια, 2-1 το τελικό
– Οι Πειραιώτες κατέκτησαν έτσι το 15 νταμπλ της ιστορίας τους – Δείτε ΦΩΤΟ & VIDEO
– Μικρή ένταση μετά τη λήξη του τελικού από φιλάθλους που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο

Δείτε ΕΔΩ το LIVE  του αγώνα

Το “είναι τρελός ο πρόεδρος” και το πριμ του Μαρινάκη!

Δώνης: Χάσαμε με ψηλά το κεφάλι!

Επεισόδιο Σπανού με Σπάθα στα αποδυτήρια

Βαλβέρδε: Πέρα από τη φαντασία μου αυτό που έζησα στον Ολυμπιακό!

Το τέρμα αυτό του Ισπανού μέσου… λύγισε τους Περιστεριώτες, που μέχρι εκείνο το σημείο κοιτούσαν κατάματα τον αντίπαλο τους και προσπαθούσαν να πάνε τον τελικό στα πέναλτι.

Σε αυτό το ματς… γιορτή, οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο πρώτο, ο Ατρόμητος στην επανάληψη. Και εκεί που όλοι νόμιζαν πως θα… σπάσουν καρδιές στα πέναλτι ήρθε ο Φουστέρ να δώσει τη λύση για τους “ερυθρόλευκους”.

Απ’ τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού ο Τζαμέλ Αμπντούν, ο οποίος -ελλείψει Γιαννούλη- προκάλεσε πολλά ρήγματα στην άμυνα των Περιστεριωτών. Πολύ καλή παρουσία και του Ορμπάιθ, που μάρκαρε και έφτιαχνε φάσεις, αλλά και του Φετφατζίδη, απ’ τον οποίο βγήκαν οι πιο καλές ενέργειες στην παράταση.

Σίγουρα όμως την παράσταση έκλεψαν οι δυο σκόρερ, Ραφίκ Τζεμπούρ (βγήκε MVP του τελικού) και Νταβίντ Φουστέρ.

Απ’ την άλλη, για τους “κυανόλευκους” πολύ καλή παρουσία είχαν οι περισσότεροι παίκτες που αγωνίστηκαν στον χώρο του κέντρου, αλλά αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Δημούτσος, που έβγαλε… ψυχή και στο τέλος αγωνίστηκε και τραυματίας.

Οι δύο αντίπαλοι μπήκαν δυνατά και με όρεξη στον αγώνα. Οι παίκτες του Ατρόμητου ακολούθησαν πιστά την αμυντική λειτουργία της ομάδας στην οποία συμμετείχαν και οι Μήτρογλου με Τάτος. Μάλιστα, με το που οι αντίπαλοι τους προσπαθούσαν να αναπτυχθούν στον χώρο του κέντρου, αμέσως πίεζαν, έτσι ώστε να τους δυσκολέψουν στις κάθετες.

Όσο περνούσε όμως ο χρόνος, η πίεση μεταφερόταν στα καρέ του Ατρόμητου, με τον Αμπντούν να… πρωταγωνιστεί. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία από την πλευρά των “ερυθρόλευκων” ήρθε στο 7′, όταν ο Ορμπάιθ βρήκε υπέροχα τον Τζεμπούρ μέσα στην περιοχή του Ιτάνζ, αλλά το σουτ του αποκρούστηκε αρχικά από τον αντίπαλο πορτιέρε και μετά απ’ την άμυνα των τυπικά γηπεδούχων

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να… πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, με τον Ορμπάιθ να ξεκινά τις επιθέσεις της ομάδας. Όσον αφορά την ομάδα του Γιώργου Δώνη, στο 21′ έκανε την πρώτη επιθετική της… εμφάνιση, μετά από προσωπική προσπάθεια του Μήτρογλου.

Στο 25′ ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Χολέμπας έστειλε άουτ το πέναλτι που πήρε ο Μανιάτης από τον Σκόνδρα. Το γκολ όμως για τους Πειραιώτες ήρθε τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Αμπντούν βρήκε τον Τζεμπούρ, που με ωραίο σουτ νίκησε τον Ιτάνζ για το 1-0.

ΦΩΤΟ  Eurokinissi

Ο Ατρόμητος προσπάθησε στην συνέχεια να… βγει απ’ το καβούκι του (ανέβασαν στροφές Μπρίτο και Επστάιν) και κυρίως με τον Μήτρογλου να πατήσει στην περιοχή του Κάρολ. Πέρα από ένα δίλεπτο προς το τέλος του ημιχρόνου, όπου και οι δυο ομάδες έχασαν από μία πολύ καλή ευκαιρία, στον υπόλοιπο χρόνο δεν είδαμε κάτι αξιοσημείωτο και έτσι το σκορ παρέμεινε ίδιο μέχρι το πέρας του 45΄λεπτου.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Ατρόμητος προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες, θέλησε να μεταφέρει το παιχνίδι στα καρέ του Κάρολ και να δείξει έτσι πως μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλος τον τίτλο (οι Περιστεριώτες είχαν και το πλήγμα της αναγκαστικής αλλαγής του Τάτου από το 63′). Ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στον αντίπαλο του, έχασε έτσι τον ρυθμό του και το… πλήρωσε στο 76′ με το τέρμα του Ιγκλέσιας.

ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η εξέλιξη αυτή “ξύπνησε” τον Ολυμπιακό, που ανέβασε “στροφές” για να φτάσει στο γκολ, αλλά βρήκε μπροστά του ένα πολύ καλό Ιτανζ. Στα τελευταία λεπτά ο Ατρόμητος γύρισε στην άμυνα του για να κρατήσει την ισοπαλία και τα κατάφερε, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

ΦΩΤΟ Newsports

Παρά την υπεροχή τους, οι “ερυθρόλευκοι” φάνηκαν κουρασμένοι στην παράταση και πέρα από κάποιες καλές ενέργειες των Μιραλάς και Φετφατζίδη δεν έδειξαν να μπορούν να διασπάσουν την “σφιχτή” αμυντική λειτουργία του Ατρόμητου.

Λίγο πριν οι δυο ομάδες οδηγηθούν στα πέναλτι “χτύπησε” ο άνθρωπος των… ειδικών αποστολών για τον Ολυμπιακό, Νταβίντ Φουστέρ, που με δύσκολη κεφαλιά έδωσε το Κύπελλο στην ομάδα του.

Να τονίσουμε πως μετά το σφύριγμα της λήξης μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οπαδοί του Ολυμπιακού που πανηγύρισαν μαζί με τους παίκτες των Πειραιωτών την κατάκτηση του Κυπέλλου.

ΕΝΑΣ οπαδός του Ολυμπιακού κινήθηκε απειλητικά προς τους οπαδούς του Ατρόμητου κι όλο το γήπεδο άρχισε να αποδοκιμάζει. “Εξω, έξω” φώναζαν οι Ολυμπιακοί στους… Ολυμπιακούς και υπήρξαν αντεγκλήσεις για αρκετή ώρα. Μάλιστα έπεσαν κι ορισμένες… ψιλές.

Υπήρξε προσωρινά μία ένταση, ενώ είχαμε και εκκλήσεις απ’ τα μεγάφωνα να απομακρυνθούν Τελικά η κατάσταση εκτονώθηκε μετά από λίγο (με τη βοήθεια των σεκιούριτι), οι παίκτες βγήκαν για την απονομή και έτσι ο ολυμπιακός σήκωσε το 25ο Κύπελλο στην ιστορία του.

ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Οικονόμου, Τόμας, Φυτανίδης, Ιγκλέσιας (97’), Δημούτσος, Μπρίτο (77’ Σφακιανάκης), Επστάιν, Τάτος (63’ Καραμάνος), Μήτρογλου. 

Στον πάγκο: Ράντμαν, Καραγκούνης, Νάστος, Μπάλλας. 

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Χολέβας, Μανιάτης (103’ Μοδέστο), Μακούν (82’ Φουστέρ), Ορμπάιθ, Αμπντούν (72’ Φετφατζίδης), Μιραλάς, Τζεμπούρ. 

Στον πάγκο: Μέγιερι, Μαρκάνο, Διαμαντάκος, Ποτουρίδης. 

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιάς) 
Βοηθοί: Σαραϊδάρης, Βασιλειάδης (Μακεδονίας) 
4ος: Γιάχος (Χίου)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε