Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο…Θρύλος της Ευρώπης, το “ναυάγιο” της Γιουνάιτεντ και το “χρυσάφι”!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Ολυμπιακός πήρε το… μυαλό των φιλάθλων του, “σκορπίζοντας” εντός έδρας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0, κάνοντας έτσι σημαντικό βήμα για την πρόκριση του στους “8” του Champions League. Φέρνει… χρυσάφι το πιθανό πέρασμα στα προημιτελικά

Οι “ερυθρόλευκοι” έστησαν… μεγάλη παράσταση στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης», έκαναν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει εικόνα μίζερης ομάδας, που περιορίστηκε μόνο σε αμυντικά καθήκοντα και πλέον έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους “8” του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στην αναμέτρηση έχοντας συγκεκριμένο επιθετικό πλάνο και δεν στάθηκε στη… βαριά φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» και έκανε την Ευρώπη να… παραμιλάει! Η ομάδα του Μόγιες εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων, με σοβαρά αμυντικά κενά και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να… αντιμετωπίσει τους Τσόρι και Πέρεζ, που “κέντησαν” επιθετικά.

ΦΩΤΟ Reuters

Ο Μίτσελ έχει πλέον καταφέρει να αφήσει τη σφραγίδα του στην ομάδα και να γράψει τη δική του ιστορία. Ο Ολυμπιακός πέτυχε με τον Μίτσελ στο Τσάμπιονς Λιγκ ό,τι δεν κατάφερε με τον –αγαπημένο της εξέδρας- Βαλβέρδε, να προκριθεί δηλαδή στους “16”, και επιπλέον πέτυχε ό,τι δεν είχε πετύχει με κανέναν άλλον τεχνικό στο παρελθόν, να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη σε αυτή τη φάση

Φυσικά, για να ολοκληρωθεί ο θρίαμβος των Πειραιωτών, θα πρέπει να σταθούν όρθιοι και στο “Ολντ Τράφορντ”. Τα κέρδη του Ολυμπιακού από ενδεχόμενη πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League θα είναι και οικονομικά.

Η πιθανή συμμετοχή του στα προημιτελικά συνεπάγεται έξτρα 3,9 εκατ. ευρώ για τους Πειραιώτες από την UEFA (χωρίς να υπολογίζονται εισιτήρια). Οι Πειραιώτες έχουν ήδη στην τσέπη 8,6 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή στους ομίλους και 3,5 εκατ. ευρώ από τις τρεις νίκες και τη μία ισοπαλία στη συγκεκριμένη φάση, συν τα χρήματα που θα εισπράξουν από το market pool (όλο το προβλεπόμενο ποσό για την Ελλάδα στη διοργάνωση) και τα οποία αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10 εκατ. ευρώ.

Ο Ολυμπιακός, συνεπώς, είναι πολύ πιθανό να σπάσει το φράγμα των 30 εκατ. ευρώ σε έσοδα από τη φετινή του παρουσία στο Champions League.

Διαβάστε ακόμα…

“Μουσακάς για τον Μόγιες” – Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού στα βρετανικά ΜΜΕ

Μίτσελ: Χαρούμενος, αλλά μένουν ακόμα 90 λεπτά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε