Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016 Ρίο – Τελετή έναρξης: Από το Πεκίνο στη χώρα της σάμπα [vid]

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016 Ρίο – Τελετή έναρξης: Από το Πεκίνο στη χώρα της σάμπα [vid]

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2016 διεξάγονται στο μακρινο Ρίο της Βραζιλίας, ωστόσο κάθε 4 χρόνια, το μυαλό μας επιστρέφει στις Τελετές Έναρξης που έχουν προηγηθεί και μας έχουν εντυπωσιάσει. Δείτε ξανά την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2008 στο Πεκίνο, και ετοιμαστείτε για το σόου που σχεδιάζουν οι Βραζιλιάνοι.

Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2008, γνωστοί και ως Αγώνες της 29ης Ολυμπιάδας, ήταν μία διεθνής αθλητική διοργάνωση που έλαβε χώρα στο Πεκίνο, πρωτεύουσα του Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, από τις 8 έως τις 24 Αυγούστου 2008. Η αγωνιστική δραστηριότητα ξεκίνησε από τις 6 Αυγούστου 2008. Αυτή ήταν η 29η διοργάνωση Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Η Τελετή Έναρξης των Ολυμ[πιακών Αγώνων 2008 στο Πεκίνο άρχισε στις 8:08:08 το βράδυ ώρα Πεκίνου της 8/8/2008. Το 8 είναι ο αριθμός της ευημερίας για τους Κινέζους. Το γενικό πρόσταγμα είχε ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Ζαν Γιμού. Αρχιτεκτονικό αριστούργημα θεωρήθηκε το Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου, που εξωτερικά μοιάζει με φωλιά πουλιού. Στους αγώνες (8 – 24 Αυγούστου 2008) έλαβαν μέρος 11.028 αθλητές και αθλήτριες από 204 χώρες. Στον πίνακα των μεταλλίων, οι ΗΠΑ πρώτευσαν με 110 έναντι 100 της Κίνας.

Επιβλητική η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνο, με χιλιάδες συμμετέχοντες, απόλυτη ακρίβεια, εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και έξυπνο άναμμα της φλόγας. Η ιστορία τους ξετυλίχθηκε με έξοχο τρόπο πάνω σε ένα τεράστιο κομμάτι πάπυρο. Οι τυμπανιστές και οι άνθρωποι-πλήκτρα υπολογιστή, απόλυτα συγχρονισμένοι. Τα οπτικά εφέ άψογα προσαρμοσμένα και το αισθητικό αποτέλεσμα του συνόλου της τελετής ναι μεν ήταν ασιατικό, αλλά όχι ξένο προς το δυτικό θεατή. Ο όγκος των συμμετεχόντων μαρτυρούσε τη δυναμική μιας ανερχόμενης υπερδύναμης.

Δείτε ξανά την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2008 στο Πεκίνο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε