Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Πάντελιτς: “Στον Ολυμπιακό δεν αρκεί η μετριότητα”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πεπεισμένος ότι το γκολ του στις Σέρρες ήταν μόνο η αρχή, εμφανίστηκε ο Μάρκο Πάντελιτς, με δηλώσεις του. Ο Σέρβος παίκτης του Ολυμπιακού μίλησε για τους στόχους της ομάδας, τις προσωπικές του βλέψεις και την Εθνική Σερβίας.

 Ο 32χρονος, μίλησε σε εφημερίδα της πατρίδας του, για τον Ολυμπιακό, τονίζοντας την απόλυτη ικανοποίηση του για το επίπεδο του συλλόγου, δεσμέυτηκε ότι θα βοηθήσει όσο μπορεί για να επανέλθουν οι “ερυθρόλευκοι” στην κορυφή και εξέφρασε την επιθυμία του να ξαναγίνει μέλος της εθνικής ομάδας της πατρίδας του.

“Όλα είναι πολύ καλά στον Ολυμπιακό, όπως θα ευχόμουν να είναι. Γνώριζα πως πρόκειται για την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, πολύ σοβαρή και οργανωμένη σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Ένας τέτοιος σύλλογος προσφέρει πολλές δυνατότητες και η φετινή περίοδος θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή, όταν κατέλαβε την πέμπτη θέση. Στον Ολυμπιακό δεν αρκεί η μετριότητα, μετρούν μόνο οι τίτλοι, συνεπώς υπάρχει συνεχής πίεση. Πριν πάω στην ομάδα, αυτή αποκλείστηκε από την Ευρώπη και αμέσως άλλαξε προπονητή. Τώρα στόχος είναι οι δύο εγχώριοι τίτλοι. Προχωράω βήμα-βήμα, αλλά με πίστη στις δυνατότητές μου και τους συμπαίκτες μου”, δήλωσε ο Πάντελιτς.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσωπική του πορεία, μέχρι στιγμής: “Ήμουν στον πάγκο στον αγώνα με τον Ηρακλή κι έπαιξα λίγο. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και χρειάστηκε να μπω στο τελευταίο ημίωρο. Στη δεύτερη αγωνιστική δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθώ, γιατί παίζαμε στην έδρα μας και είχαμε καλή απόδοση. Όλο το καλοκαίρι έκανα προπονήσεις, αλλά μου έλειπε αγωνιστικός ρυθμός. Πριν το ματς με τον Πανσερραϊκό έκανα καλή δουλειά για 5-6 μέρες στις προπονήσεις και στο παιχνίδι πέρα από το γκολ είχα μία ακόμη καλή ευκαιρία και κάποιες καλές πάσες. Τα εκτός έδρας παιχνίδια στην Ελλάδα είναι πάντα δύσκολα. Οι αντίπαλοι κλείνονται στην άμυνα και τα ματς κρίνονται στο γκολ. Αυτό ισοδυναμεί με τρεις βαθμούς”.

Το γκόλ απέναντι στον Πανσερραϊκό, “άνοιξε την όρεξη” του Σέρβου, ο οποίος έκανε και μια περιγραφή του τρόπου με τον οποίο το πέτυχε: “Δεν είδα το τέρμα καθαρά και αποφάσισα να ντριμπλάρω τον τερματοφύλακα. Δεν ήταν λάθος, ήταν θέμα εμπειρίας. Θα πετύχω κι άλλα γκολ”.

Τέλος, δήλωσε “στρατιώτης” της εθνικής Σερβίας, στην οποία ελπίζει να επιστρέψει: “Όποιος κι αν είναι ο προπονητής, εγώ τον σέβομαι. Ο προπονητής πληρώνεται για να σκέφτεται κι εγώ για να παίζω. Πάντα ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα της εθνικής ομάδας γιατί τη νιώθω σαν το σπίτι μου. Είμαι στρατιώτης της εθνικής ομάδας. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του προπονητή ποιον παίκτη θα καλέσει”, κατέληξε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε