Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Παρουσίασε το…κόσμημα του ο Ολυμπιακός – Μαρινάκης: Σταματήστε την προπονητολογία

Ασπίδα... προστασίας από Μαρινάκη σε Μίτσελ και υπόσχεση για καλή μπάλα από Σαβιόλα
Ασπίδα... προστασίας από Μαρινάκη σε Μίτσελ και υπόσχεση για καλή μπάλα από Σαβιόλα

Το μεγάλο μετεγγραφικό του απόκτημα, Χαβιέρ Σαβιόλα παρουσίασε το μεσημέρι της Τρίτης ο Ολυμπιακός. “Να κάνουμε το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη”, είπε ο Αργεντινός. Μήνυμα από Μαρινάκη για την προπονητολογία των τελευταίων ημερών, ενώ επανέλαβε την πρόθεση να παραιτηθεί από την προεδρία της ΠΑΕ, λόγω του νέου αθλητικού νόμου

Κατά την παρουσίαση του, ο Σαβιόλα τόνισε πως έχει να αποδείξει ότι παραμένει ένας ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου, ενώ επισήμανε πως θα προετοιμαστεί κατάλληλα για να απολαύσει ο κόσμος το ποδόσφαιρο του.

Πέρα όμως από τον Αργεντινό αστέρα τα βλέμματα συγκέντρωσε πάνω του και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που θέλησε να βάλει ένα “φρένο” στην προπονητολογία, στηρίζοντας τον Μίτσελ.

Αρχικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, τόνισε:“Είμαστε χαρούμενοι που ήρθαμε να παρουσιάσουμε τον κ. Σαβιόλα ένα παίκτη που είναι πραγματικά κόσμημα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Και η εμπειρία του και όσα έχει πετύχει στην καριέρα του, αλλά και η τεχνική του κατάρτιση Θα βοηθήσουν την ομάδα μας και στο πρωτάθλημα και στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια. Όταν θα έρθει η στιγμή που θα είναι προετοιμασμένος κατάλληλα θα δείξει την αξία του στο γήπεδο”.
 
Για την επένδυση που έγινε με το Σαβιόλα ο κ. μαρινάκης είπε:“Νομίζω πως αυτό που έχει κουράσει όλο τον κόσμο στη χώρα μας είναι αυτή καθημερινή μιζέρια, αποτυπώνετε από τα ΜΜΕ. Όλα αυτά τα μέτρα, όλα αυτά που κάνει η κυβέρνηση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα οικονομικά δεδομένα. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Ο καθένας πρέπει να βάλει το κεφάλι κάτω και να δουλέψει. Εμείς που μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, να κάνουμε κάτι στον κόσμο, είναι υποχρέωση όλων μας να συνεισφέρουμε στη χώρα και να δείξουμε πως η Ελλάδα είναι εδώ. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε νοικοκυρέψει την ομάδα και θεωρώ ηθική υποχρέωση να κάνουμε τέτοιες κινήσεις. Θέλω τέτοιες υπερβάσεις να γίνουν και από άλλους. Αυτό θα μας βοηθήσει όλους”.
“Πρέπει να πέσουν οι τόνοι με τον προπονητή”, είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Για το θέμα με τον  Μίτσελ, τόνισε: “Ηρθαμε εδώ για να παρουσιάσουμε τον κ. Σαβιόλα. Το θέμα με τον προπονητή του Ολυμπιακού θα πρέπει να σταματήσει. Ο Ολυμπιακός όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα είναι έτοιμη. Εχει καλό υλικό, έχει ενισχυθεί και θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Αν έχουν γίνει κάποια λάθη από τον προπονητή ή αν η ομάδα δεν έχει δείξει αυτά που θέλουμε δεν μας απασχολούν. Η ομάδα έχει τελειώσει από μία σκληρή προετοιμασία και τα πόδια είναι βαριά. Πρέπει να πέσουν οι τόνοι με τον προπονητή. Δεν ωφελεί σε τίποτα, δεν πρόκειται να γίνει αλλαγή. Η ομάδα έχει δύο φιλικά μπροστά της, έχουμε χρόνο για να κάνουμε ότι πρέπει για να είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα”.
“Είμαι αποφασισμένος να δουλέψω και να προσφέρω για να απολαύσει ο κόσμος το ποδόσφαιρό μας”, δήλωσε ο Σαβιόλα

Ακολούθως επανέλαβε την πρόθεσή του να παραιτηθεί “… διότι δεν έχω μάθει να ζω υπό την ομηρία οποιουδήποτε εισαγγελέα. Δεν με εκφράζει η Ελλάδα του κ. Κορρέ και της κα. Παπανδρέου, οι οποίοι μπορούν με μία δίωξη να σε βάλουν σε μία εμπειρία χρόνων, χωρίς κανένα στοιχείο και να υποφέρεις καθημερινά, κοινωνικά και επαγγελματικό. Αυτό είναι κάτι που δεν με ευχαριστεί. Είχα πει επίσης ότι ο αθλητικός νόμος που είχε ψηφιστεί είναι ένας νόμος που μπορεί οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς στοιχεία να σε οδηγήσει στη θέση του κατηγορούμενου, οπότε εγώ δεν μπορώ να πάρω αυτό το ρίσκο. Είχαμε στείλει τότε και τις θέσεις. Αυτά έχουν δρομολογηθεί και θα σας ενημερώσουμε σύντομα. Να μην υπάρχει καμία ανησυχία πάντως, θα είμαστε δίπλα στον Ολυμπιακό. Πιστεύω και φέτος ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα, θα προσφέρει καλύτερο θέαμα και αν είμαστε τυχεροί στην κλήρωση του Champions League πιστεύω ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα. Είμαστε αισιόδοξοι”.
“Δεν με εκφράζει η Ελλάδα του κ. Κορρέ και της κα. Παπανδρέου, οι οποίοι μπορούν με μία δίωξη να σε βάλουν σε μία εμπειρία χρόνων, χωρίς κανένα στοιχείο”, τόνισε ο ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού

Ο Σαβιόλα στην αρχική του τοποθέτηση είπε:
 “Θέλω να σας ευχαριστήσω τα λόγια που είπατε για εμένα. Ηρθα σε ένα μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο Ολυμπιακός. Προσπαθώ να προετοιμάσω τον εαυτό μου κατάλληλα για να μπορέσει ο κόσμος και οι οπαδοί της ομάδας μας να απολαύσουν το παιχνίδι μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τον τρόπο που με υποδέχθηκαν από την πρώτη μέρα”.

Κατόπιν ο 33χρονος Αργεντινός αναφέρθηκε στα κίνητρα που τον ώθησαν να έρθει στον Ολυμπιακό: «Ναι είναι αλήθεια πως υπέγραψα στον Ολυμπιακό επειδή είχα διάφορα κίνητρα. Το πιο σημαντικό ήταν να βοηθήσω και λόγω της εμπειρίας που έχω. Είμαι αποφασισμένος να δουλέψω και να προσφέρω για να απολαύσει ο κόσμος το ποδόσφαιρό μας και να μπορέσουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη».

Επίσης ρωτήθηκε για τους λόγους που επέλεξε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό, το οποίο δεν συγκαταλέγεται στα δημοφιλέστερα της Ευρώπης “Από την πρώτη στιγμή που άρχισαν οι σκέψεις και οι συζητήσεις για τον Ολυμπιακό τον έβλεπα ως έναν μεγάλο σύλλογο. Μετά σημαντικό ρόλο για την απόφασή μου έπαιξε το Τσάμπιονς Λιγκ που είναι ένα μεγάλο κίνητρο. Επίσης μεγάλο ρόλο έπαιξε η συμπεριφορά των ανθρώπων της ΠΑΕ Ολυμπιακός που μου έδειξαν πόσο πολύ με θέλουν στην ομάδα».

Οσο για το γκολ που είχε σημειώσει βάλει κατά του Ολυμπιακού με την φανέλα της Μονακό και αυτά που θέλει να βάλει, ο Σαβιόλα είπε: «Είναι αλήθεια πως και με τον πρόεδρο το συζητούσαμε αυτό πριν. Είναι από τα πιο ωραία γκολ που έβαλα στην καριέρα μου. Ελπίζω οι φίλοι του Ολυμπιακού να το έχουν ξεχάσει. Ελπίζω από εδώ και πέρα θα μπορέσουμε να διασκεδάσουμε τον κόσμο και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο».

Ακόμη ο Σαβιόλα πρόσθεσε αναφορικά με την ετοιμότητα του Ολυμπιακού, αλλά και το αν θα αναλάβει ηγετικό ρόλο: «Σε όλες τις ομάδες που πέρασα έχω καταλάβει πως το πιο σημαντικό είναι το σύνολο. Παίζει ρόλο πως το σύνολο πρέπει να είναι αποφασισμένο και ενωμένο. Καμία ομάδα δεν κέρδισε ποτέ κάτι σοβαρό ή έναν τίτλο εάν δεν είναι ενωμένη. Από εκεί και πέρα είμαστε προετοιμασμένοι και θα πρέπει να έχουμε αποφασιστικότητα για αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».

Φυσικά το μεγάλο απόκτημα του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό: «’Ναι, ξέρω. Μου έχουν πει ότι πρέπει να κερδίζει αυτά τα παιχνίδια ο Ολυμπιακός».

Για το ότι οι πιο αγαπημένοι παίκτες στον κόσμο του Ολυμπιακου είναι όσοι σημειώνουν γκολ στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Αργεντινός είπε: «Ναι το έχουμε μεγάλη ανάγκη πως πρέπει να νικά ο Ολυμπιακός. Ότι πρέπει να κερδίζει σε αυτά τα ντέρμπι. Έτσι και εγώ θα είμαι χαρούμενος και θα νιώθω καλά όταν σημειώσω ένα γκολ».

Διαβάστε ακόμα…

“Καμπανάκι” από Βρέντζο και δέσμευση Μίτσελ για βελτίωση

Ολυμπιακός: Με κόσμο η παρουσίαση Σαβιόλα και η νέα φανέλα

Παρουσίασε τέσσερις ο Ολυμπιακός – “Μην κρίνετε από τα φιλικά”!

Τα πρώτα… σύννεφα – Υπό κρίση ο Μίτσελ!

Τζέραρντ: Ο Ολυμπιακός έχει θέση στην καρδιά μου (VIDEO)

Στην τελική… ευθεία για Μιγκέλ Τόρες ο Ολυμπιακός

Μίτσελ: Τα λάθη θα διορθωθούν…

Με προπονητή Βαλβέρδε και στην επίθεση τον Μητρογκλόν!

Προβλημάτισε ο Ολυμπιακός στη… γιορτή του Τζέραρντ (VIDEO)

Μαρινάκης: Μας συνδέουν πολλά με την Λίβερπουλ

Τζέραρντ: Το γκολ που έβαλα στον Ολυμπιακό είναι το αγαπημένο μου

Το ντεμπούτο του Σαβιόλα με τον Ολυμπιακό (VIDEO)

Το συμβόλαιο του Τζεμπούρ με τον Ολυμπιακό!

Ισόπαλος ο Ολυμπιακός στο ντεμπούτο του Σαβιόλα

Ανακοίνωσε Γκρέκο η Λιβόρνο

“Ανώμαλη προσγείωση” για τον Ολυμπιακό! Βαριά ήττα απ’την Χοφενχάιμ (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε