Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Μπιανκί! Υποβάλλεται σε εγχείρηση (ΦΩΤΟ)

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Μπιανκί! Υποβάλλεται σε εγχείρηση (ΦΩΤΟ)

– Ο αγώνας της Formula 1 στην Ιαπωνία ήταν επεισοδιακός και διακόπηκε πριν την ολοκλήρωση των 53 γύρων
– Ο Ζιλ Μπιανκί έπεσε με τη Marussia πάνω σε γερανό και διακομίστηκε στο νοσοκομείο
– Ο Χάμιλτον νίκησε αλλά στο βάθρο δεν άνοιξαν σαμπάνιες
– Ο πατέρας του Μπιανκί ανέφερε ότι η κατάσταση του γιου του είναι κρίσιμη ενώ υποβάλλεται σε εγχείρηση

Έντονη ανησυχία στον κόσμο της F1 για την κατάσταση της υγείας του Ζιλ Μπιανκί. Ο Γάλλος πιλότος της Marussia προσέκρουσε πάνω σε γερανό που εκείνη την ώρα προσπαθούσε να σηκώσει το μονοθέσιο του Άντριαν Σούτιλ.

Ο Σούτιλ εξέφρασε την αγωνία του αφού ήταν από τους λίγους που είδαν το τι συνέβη με τον Μπιανκί. Στη στροφή 15 είχε έξοδο ο πιλότος της Sauber και ο γερανός μπήκε για να απομακρύνει το μονοθέσιο.

Η τηλεοπτική κάλυψη δεν έδειξε το παραμικρό αλλά όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει, ο Μπιανκί έπεσε πάνω στο γερανό.

Ο αγώνας διακόπηκε στον 47ο γύρο και οι πιλότοι πήραν όλους τους βαθμούς αφού είχε συμπληρωθεί το 75% των γύρων. Ο Χάμιλτον πήρε την 30η νίκη της καριέρας του και ανέβασε τη διαφορά στους 10 βαθμούς από τον δεύτερο Ρόσμπεργκ. Τρίτος ήταν ο Φέτελ.

ΦΩΤΟ REUTERS.

H διακομιδή του Μπιανκί έγινε με ασθενοφόρο όχι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών αλλά διότι υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός. Αν η κατάσταση δεν ήταν σοβαρή τότε θα γινόταν με ελικόπτερο.

O Άντριαν Σούτιλ τόνισε: “Η κατάσταση του Μπιανκί είναι κρίσιμη. Είναι σε καλά χέρια. Δεν θέλω να πω οτιδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή.”

Στο πλευρό του Ζιλ Μπιανκί βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ο Φελίπε Μάσα και ο επικεφαλής της Ferrari, Μάρκο Ματιάτσι. Πλέον όλοι οι πιλότοι είναι στο πλευρό του Γάλλου.

Το μονοθέσιό του, ό,τι απέμεινε δηλαδή, βρίσκεται στιο γκαράζ της ομάδας και γίνονται έλεγχοι για το τι συνέβη. Εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις.

Ο πατέρας του Ζιλ Μπιανκί μίλησε στο γαλλικό πρακτορείο και τόνισε ότι ο γιος του έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Ο Γάλλος πιλότος υποβάλλεται σε εγχείρηση στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από την πίστα της Σουζούκα.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες και έχει προχωρήσει σε κατάσχεση όλων των αντικειμένων από το ατύχημα του Μπιανκί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε