Τρίτη, 21 Μαΐ
22oC Αθήνα

“Σφαλιάρα” και ισοφάριση – Απίθανος Ολυμπιακός… διέσυρε τον Παναθηναϊκό

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε συγκεντρωμένος και στα 40 λεπτά του αγώνα και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στον Παναθηναϊκό, ισοφαρίζοντας τη σειρά των τελικών σε 1-1. Οι “ερυθρόλευκοι” συνέτριψαν 89-64 τον κυπελλούχο Ελλάδας στο ΣΕΦ και την Πέμπτη επιστρέφουν στο ΟΑΚΑ (19:45) με στόχο να ολοκληρώσουν το «break» που τους γλίστρησε από τα… χέρια στον πρώτο αγώνα.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του Ολυμπιακού δεν θα περίμενε μια τέτοια εμφάνιση από τους “ερυθρόλευκους”. Οι Πειραιώτες δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο από τον – χωρίς ενέργεια και επιθετικές επιλογές- Παναθηναϊκό και ισοφάρισαν τη σειρά των τελικών σε 1-1, επικρατώντας στο ΣΕΦ με 89-64.

Κορυφαίος για τους “ερυθρολεύκους” ο Πρίντεζης που είχε 18 πόντους, από 12 πέτυχαν οι Σπανούλης, Ντάνστον, ενώ 11 είχε ο Μάντζαρης. Διασώθηκαν απ’ τους “πράσινους” -δεν αγωνίστηκε ο Γκιστ- ο Μαυροκεφαλίδης με 17 πόντους και ο Διαμαντίδης με 12.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγώνα και με 2/2 τρίποντα και με επιθετική άμυνα έφτασε πολύ εύκολα σε ένα 8-0. Απ’ την άλλη ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε με την κυκλοφορία της μπάλας, δεν κατάφερε να έχει εύκολο καλάθι στις οργανωμένες επιθέσεις που έφτιαξε και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 6,24 για να δούμε τον Διαμαντίδη να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι των “πρασίνων. Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να “βομβαρδίζουν” από τα 6,75 (6 στα 9) και να κυριαρχούν στο παρκέ κι έτσι το δεκάλεπτο “έκλεισε” στο 29-12

Στο δεύτερο μέρος το “τριφύλλι” πήρε λύσεις στο σκοράρισμα από Μαυροκεφαλίδη και Γιάνκοβιτς, αλλά οι Πειραιώτες -παρόλο που κατέβασαν ρυθμό- κράτησαν τη διαφορά με τις προσπάθειες των Σερμαντίνι και Πρίντεζη. Ένα ξέσπασμα όμως των γηπεδούχων -τρία λεπτά πριν το ημίχρονο- έφτασε το σκορ στο 46-25, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στο ημίχρονο με 48-29.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ένα καλύτερο πρόσωπο στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, ψαλιδίζοντας τη διαφορά με ένα σερί 9-0. Ο Ολυμπιακός όμως -κυρίως με τις προσπάθειες του Πριντεζη- κατάφερε να μην χάσει την διαφορά που είχε δημιουργήσει και να ολοκληρώσει το δεκάλεπτο με 67-46.

Όσο κι αν προσπάθησε στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός να μειώσει με τους Διαμαντίδη και Μαυροκεφαλίδη, οι Πειραιώτες είχαν πάντα μια.. απάντηση κόντρα στην ανύπαρκτη άμυνα των “πρασίνων”. Το τελικό 89-64 ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την υπεροχή των “ερυθρόλευκων” επί του “αιώνιου” αντίπαλου και τους στέλνει με την καλύτερη ψυχολογία στον τρίτο τελικό, του ΟΑΚΑ

Τα δεκάλεπτα: 29-12, 48-29, 67-46, 89-64

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ 10(2), Σερμαντίνι 3, Ντάνστον 12, Σπανούλης 12(2), Περπέρογλου 5(1), Σλούκας 5(1), Κόλινς 2, Σίμονς 3, Λοτζέσκι 8(2), Πρίντεζης 18(2), Μάντζαρης 11(3)

Παναθηναϊκός: Μπράμος 4, Κάρι 3(1), Φώτσης 8, Ούκιτς 2, Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 17, Διαμαντίδης 12(2), Γιάνκοβιτς 4, Ματσιούλις 8(1), Ράιτ 2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε