Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Τραγικός αποκλεισμός! Δεν αντιστάθηκε στην ΤΣΣΚΑ ο Παναθηναϊκός

Τραγικός αποκλεισμός! Δεν αντιστάθηκε στην ΤΣΣΚΑ ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός που είδαμε σε δυο αναμετρήσεις στο ΟΑΚΑ δεν εμφανίστηκε ποτέ στη Μόσχα, η ΤΣΣΚΑ ήταν σαρωτική, εκμεταλλεύτηκε την τραγική αστοχία των “πρασίνων” και την έλλειψη… ενέργειας της ομάδας του Φραγκίσκου Αλβέρτη και πήρε την πρόκριση για το Final 4 του Μιλάνου νικώντας με 74-44 – Την Μακάμπι Τελ Αβίβ θα βρει απέναντί της στα ημιτελικά η “αρκούδα”. Χωρίς πόντους ο Διαμαντίδης, στη μεγαλύτερη σε έκταση ήττα του “τριφυλλιού” στην Ευρωλίγκα

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Το παιχνίδι είχε χαμηλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να είναι άστοχος στις περισσότερες επιθετικές του προσπάθειες (πολλά χαμένα σουτ από Διαμαντίδη) και την ΤΣΣΚΑ να σκοράρει μέσα απ’ το… ζωγραφιστό (ο Κάουν και ο Κρστιτς πλήγωσαν την ελληνική ομάδα). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους Ρώσων να βρίσκονται στο +8 από τους “πράσινους” (18-10).

Η είσοδος του φορμαρισμένου Μαυροκεφαλίδη (6 πόντους σερί) βοήθησε το “τριφύλλι” να κάνει ένα σερί και να μαζέψει την διαφορά από την “αρκούδα” (21-18). Κάποια λάθη όμως στην κυκλοφορία της μπάλας και η τραγική αστοχία του Παναθηναϊκού (6/23 δίποντα και 2/7 τρίποντα) δεν του επέτρεψαν να πλησιάσει περισσότερο και βρέθηκε να πηγαίνει στα αποδυτήρια στο -14 (35-21)

Παρόλο που ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο καλά στην τρίτη περίοδο, έφτασε πολύ γρήγορα σε πέντε φάουλ στο δεκάλεπτο, ενώ δεν περιόρισε τα λάθη του. Η καλή άμυνα των Ρώσων, η ευστοχία τους, το… πάρτι του Κάουν στη ρακέτα του Παναθηναϊκού και η έλλειψη συγκέντρωσης των “πρασίνων” έφτασαν την διαφορά στους 21 π (54-33). Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ούτε στην τελευταία περίοδο, με την ΤΣΣΚΑ να κάνει ότι θέλει κόντρα στον κάκιστο και κουρασμένο Παναθηναϊκό και να τον νικά με 74-44.

Να τονίσουμε πως οι “πράσινοι” , για 2 πόντους δεν έγιναν κάτοχοι του χειρότερου ρεκόρ παραγωγικότητας στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Ωστόσο, οι 30 πόντοι διαφοράς με τους οποίους έχασαν είναι αρνητικό ρεκόρ του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, ενώ οι 44 πόντοι που πέτυχε είναι η χειρότερη επίδοση του στην στην ευρωπαϊκή του ιστορία

Δεκάλεπτα: 18-10, 35-21, 54-33, 74-44. 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Κρστιτς): Τεόντοσιτς 7, Μίτσοβ 8, Φριτζόν 9, Τζάκσον 9, Κρστιτς 5, Γουίμς 5, Ζοζούλιν, Βοροντσέβιτς 3, Κάουν 18, Χριάπα 10, Χάινς. 

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 5, Κάρι, Μπατίστ, Φώτσης 3, Ούκιτς 2, Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης, Γκιστ 11, Ματσιούλις 2, Ράιτ 3, Γιάνκοβιτς. 

Διαιτητές: Γιόβτσιτς (Σερβία), Ρίζικ (Ουκρανία), Λοτερμόζερ (Γερμανία).

“https://www.newsit.gr/category/athlitika”>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε