Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Ντέρμπι κορυφής και αποδείξεων στη Superleague 1

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Ντέρμπι κορυφής και αποδείξεων στη Superleague 1
Intime.gr

H AEK υποδεχθεί απόψε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ(19:30, NewsIt.gr, COSMOTE SPORT 1 HD) στο μεγάλο ματς της 10ης αγωνιστικής της Superleague 1.

ΑΕΚΟλυμπιακός, ένα από τα ματς της Superleague 1 που περιμένουμε να δούμε με μεγάλη αγωνία μέσα στη σεζόν.

Μία θέση και τρεις βαθμοί χωρίζουν τις δυο ομάδες, με τους «κιτρινόμαυρους» να αναζητούν τη νίκη σε ντέρμπι με τους -πρωτοπόρους- «ερυθρόλευκους» για πρώτη φορά μετά από ένδεκα αναμετρήσει!

Οι Πειραιώτες θέλουν υπερασπιστούν την πρωτιά στο βαθμολογικό πίνακα, το αήττητο και την… παράδοση που έχουν φτιάξει κόντρα στην Ένωση με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο τους, ενώ θα προσπαθήσουν να “σπάσουν” το εντός έδρας αήττητο που έχει μέχρι στιγμής η ΑΕΚ

Αν και προέρχεται από ισοπαλία στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης, η ΑΕΚ βρίσκεται σε καλό… φεγγάρι και είναι αήττητη για έξι σερί παιχνίδια στη Superleague 1. Με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της, θέλει να στείλει “μήνυμα” πρωταθλητισμού στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής και να δώσει και πάλι χαρά στους οπαδούς της που αναμένεται να γεμίσουν το ΟΑΚΑ (σύμφωνα πάντα με τις υγειονομικές οδηγίες που υπάρχουν).

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το κρίσιμο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε (25/11) που ίσως κρίνει τη συνέχεια της πορείας τους στο Europa League. Απόψε όμως θα προσπαθήσει να συνεχίσει την παράδοση που έχει φτιάξει κόντρα στην ΑΕΚ. 11 ματς χωρίς ήττα (μόνο τρεις ισοπαλίες). Οι “κιτρινόμαυροι” έχουν να κερδίσουν τους Πειραιώτες από τις 7 Φεβρουαρίου του 2018 και το 2-1 στο Κύπελλο Ελλάδας

Όσον αφορά τα πλάνα των δυο προπονητών, ο Αργύρης Γιαννίκης -στο πρώτο του ντέρμπι- πιθανότατα θα κατεβάσει την ΑΕΚ με 4-2-3-1 και τους: Στάνκοβιτς – Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι – Σιμόες, Σιμάνσκι – Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλος, Τσούμπερ – Αραούχο. Εκτός είναι οι Τζαβέλλας, Τάνκοβιτς με προβλήματα τραυματισμών.

Απ’ την άλλη, ο Πέδρο Μαρτίνς Μαρτίνς, πιθανότατα θα κατεβάσει την Ολυμπιακό με 4-2-3-1 και τους: Βατσλίκ – Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ – Εμβιλά, Μαντί Καμαρά – Ροντρίγκες, Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας – Ελ ΑΡαμπί.

Διαιτητής είναι ο Βερίσιμο από την Πορτογαλία, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ζεσούς, Μότα, ενώ τέταρτος είναι ο Κουτσιαύτης (Άρτας). Στο VAR οι Μάρτινς (Πορτογαλία), Κωσταράς (Αιτ/νιας) και παρατηρητής ο Τεροβίτσας (Αιτ/νιας).

Η… παράδοση στις “μάχες” των δυο ομάδων

Νίκες ΑΕΚ: 38

Ισοπαλίες: 34

Νίκες Ολυμπιακού: 55

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ

Νίκες ΑΕΚ: 22

Ισοπαλίες: 23

Νίκες Ολυμπιακού: 18

Την περασμένη σεζόν

16.12.2020: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1 (κανονική διάρκεια)

(80’ κεφαλιά Αντρέ Σιμόες – 57’ σουτ Βρουσάι)

04.04.2021: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-5 (Playoffs)

(89’ σουτ Ανσαριφάρντ – 17’ σουτ Μ. Καμαρά, 23’ σουτ Μασούρας, 35’ σουτ Ελ Αραμπί, 45’ σουτ Μασούρας, 74’ σουτ Φορτούνης)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις