Σοκαριστική είναι η είδηση που έρχεται από την αθλητική Ιταλία. O διεθνής μπασκετμπολίστας, Ακίλε Πολονάρα έχει προσβληθεί από λευχαιμία. Η αποκάλυψη ήρθε από την ομάδα του 33χρονου φόργουορντ, Βίρτους Μπολόνια, την παραμονή του τρίτου αγώνα των τελικών με την Μπρέσια.
Ο Ακίλε Πολονάρα θα πρέπει να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις κι έναν κύκλο θεραπειών που θα τον κρατήσουν μακριά από το παρκέ. «Η Βίρτους Μπολόνια ανακοινώνει ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο Ακίλε Πολονάρα υποβλήθηκε σε περαιτέρω εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις μετά τις οποίες διατυπώθηκε η διάγνωση της μυελογενούς λευχαιμίας», γνωστοποίησε η ομάδα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο 33χρονος άσος φοράει τη φανέλα της Βίρτους από το 2023. Όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος, νοσηλεύεται τώρα στο νοσοκομείο Σαντ΄ Όρσολα Μαλπίγκι της Μπολόνια, όπου έχει ήδη ξεκινήσει συγκεκριμένες θεραπείες κι έχει τους πάντες στο πλευρό του: «Όλη η οικογένεια της Βίρτους Μπολόνια είναι κοντά στον Ακίλε και τους αγαπημένους του και του εύχεται ταχεία ανάρρωση».
Μόλις πριν από τέσσερις ημέρες ο παίκτης είχε καθησυχάσει τους φιλάθλους: «Είμαι πολύ καλύτερα». Επτά ημέρες νωρίτερα, ο ίδιος ο σύλλογος είχε κοινοποιήσει τους λόγους της απουσίας του, κάνοντας λόγο για σύνδρομο μονοπυρήνωσης.
Ακολούθησε ο ιατρικός έλεγχος και τις τελευταίες ώρες έφτασαν τα νέα που κανείς δεν ήθελε να ακούσει. Υπενθυμίζεται ότι το 2023 ο Πολονάρα είχε εμφανίσει καρκίνο των όρχεων και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ο παίκτης το είχε ανακαλύψει χάρη σε τεστ αντιντόπινγκ. Στις 3 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, λιγότερο από δύο μήνες μετά την επέμβαση, επέστρεψε ξανά στο γήπεδο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σήμερα όμως ο εφιάλτης επέστρεψε με άλλη μορφή, οδυνηρή και σκληρή. Αύριο το βράδυ, στην Μπρέσια, η Βίρτους θα παίξει γι΄ αυτόν, για να του δώσει το πρωτάθλημα που ο Πολονάρα δεν κατάφερε ποτέ να πάρει παρά τους τελικούς που έπαιξε με Ρέτζιο, Σάσαρι και την Μπολόνια.
Η είδηση για τον Πολονάρα σόκαρε το χώρο του μπάσκετ. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έσπευσαν να στείλουν μηνύματα στήριξης προς τον Ιταλό διεθνή παίκτη.
Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός έγραψε στο “X”, απαντώντας στον ιταλικό σύλλογο: “Οι σκέψεις μας είναι μαζί σου. Μείνε δυνατός Ακίλε!”.
“Ακίλε, έχεις ήδη παλέψει σαν πραγματικός πρωταθλητής εντός και εκτός παρκέ. Σου ευχόμαστε δύναμη, κουράγιο και μια πλήρη αποκατάσταση” σχολίασε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, με ανάρτησή της στα social media.
Our thoughts are with you. Stay strong Achille!
— Panathinaikos BC (@Paobcgr) June 16, 2025
Ο Ακίλε Πολονάρα είναι παντρεμένος με την Έρικα κι έχουν δύο παιδιά, την Βιτόρια και τον Ακίλε τζούνιορ.