Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αλεξάντερ Ντιούκοφ: Κυρώσεις των Βρετανών στον πρόεδρο της Ρωσικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Αλεξάντερ Ντιούκοφ: Κυρώσεις των Βρετανών στον πρόεδρο της Ρωσικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας
ΑΠΕ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επέβαλε κυρώσεις στο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, Αλεξάντερ Ντιούκοφ, διευθύνοντα σύμβουλο της πλειοψηφικής κρατικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου GazpromNeft και προέδρου της Ρωσικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FUR).

Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν ως μέρος της δράσης ενάντια στις ρωσικές βιομηχανίες, που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «ο Πούτιν χρησιμοποιεί για να ενισχύσει την πολεμική του οικονομία».

Ο Ντιούκοφ έγινε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FUR το 2014 και ηγήθηκε της επιτροπής αναπτυξιακών προγραμμάτων, συμμετέχοντας στη χάραξη στρατηγικής για την ανάπτυξη του ρωσικού ποδοσφαίρου μέχρι το 2030. Επιπλέον, εξελέγη μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA τον Απρίλιο του 2021.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε το πέμπτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μέσω δήλωσης που δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπό της:

«Μετά από περαιτέρω αναφορές για αποτρόπαιες επιθέσεις σε αμάχους στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα (Τετάρτη 6 Απριλίου) σημαντική αύξηση των κυρώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου κατά της Ρωσίας. Ως ηγετική φωνή που καλεί για διεθνή δράση, το πέμπτο πακέτο μέτρων του Ηνωμένου Βασιλείου θα περικόψει βασικούς τομείς της ρωσικής οικονομίας και θα τερματίσει την εξάρτησή μας από τη ρωσική ενέργεια».

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον «Αλεξάντερ Ντιούκοφ, διευθύνοντα σύμβουλο της τρίτης μεγαλύτερης και πλειοψηφικής κρατικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας, GazpromNeft».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις