Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αντίδραση από τους Μπακς για την αθώωση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον Μπλέικ

Αντίδραση από τους Μπακς για την αθώωση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον Μπλέικ
ΦΩΤΟ Reuters

Νέος σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ από την αθώωση του αστυνομικού που πυροβόλησε 7 φορές κι άφησε παράλυτο τον Αφροαμερικανό, Τζέικομπ Μπλέικ στην Κενόσα του Ουισκόνσιν.

Το γεγονός είχε οδηγήσει σε απόσυρση των Μιλγουόκι Μπακς από αγώνα του NBA ως ένδειξη διαμαρτυρίας, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να βάζει τα κλάματα στα αποδυτήρια, μιλώντας με τον πατέρα του θύματος.

ΗΠΑ: Αθωώθηκε ο αστυνομικός που άφησε παράλυτο τον Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ (video)

Μετά την απόφαση του εισαγγελέα λοιπόν, τα “ελάφια” δεν άργησαν να αντιδράσουν και με επίσημη ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν ότι θα συνεχίσουν να “μάχονται” ενάντια στην αστυνομική βία.

Η ανακοίνωση των Μπακς

«Ο οργανισμός των Μπακς παραμένει σταθερός απέναντι στην υπερβολική χρήση βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις. Το περασμένο έτος έριξε φως στη συνεχόμενη ρατσιστική αδικία απέναντι στους Αφροαμερικανούς και στις περιθωριοποιημένες κοινότητες. Επαναλαμβανόμενα περιστατικά υπερβολικής χρήσης βίας και άμεσης κλιμάκωσης στην Μαύρη κοινότητα πρέπει να σταματήσουν.

Θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε έτσι ώστε να θεσπίσουμε την αλλαγή πολιτικής για την εξάλειψη αυτών των περιστατικών. Ως οργανισμός, παραμένουμε ισχυρά δεσμευμένοι για να μιλάμε γι’ αυτά τα γεγονότα, κοινωνικής αδικίας και κατά του ρατσισμού, και να φέρουμε μία σημαντική αλλαγή στους Αφροαμερικανούς και στα περιθωριοποιημένα μέλη της κοινότητάς μας».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις