Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Άρης – Αστάνα 2-1: Αποκλείστηκε με «μαχαιριά» στο φινάλε της παράτασης

Άρης – Αστάνα 2-1: Αποκλείστηκε με «μαχαιριά» στο φινάλε της παράτασης

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του,  και κέρδισε μόνο το χειροκρότημα των οπαδών του, στη “μάχη” του με την Αστάνα! Οι “κίτρινοι” έχασαν ένα σωρό ευκαιρίες (30 τελικές), έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση μετά το 2-0 της κανονικής διάρκειας, αλλά στην τελευταία φάση του έξτρα χρόνου δέχθηκε… μαχαιριά αποκλεισμού (2-1). Αποβλήθηκε ο Ματέο Γκαρσία στο 86′.

Ξαφνικός… θάνατος για τον ¨Αρη στο 120′ της παράτασης. Οι Θεσσαλονικείς τα έδωσαν όλα μέσα στην έδρα τους κόντρα στην Αστάνα, κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σκορ της ήττας τους στο πρώτο ματς, αλλά λίγο πριν δοκιμάσουν την τύχη τους στα πέναλτι, δέχθηκαν το… buzzer beater γκολ του Μπίτρι (2-1) και αποκλείστηκε στον 2ο γύρο των προκριματικών του Conference League.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Χωρίς να έχει περιθώρια για… προσεκτικό παιχνίδι, μετά την ήττα του στο πρώτο ματς με 2-0, ο Άρης μπήκε στον επαναληπτικό με την Αστάνα με “σπασμένα τα φρένα”. Μόλις στο 4′ ο Σάσα απείλησε με σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο γκολκίπερ Νεπογκόντοφ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Το ορμητικό πρώτο 15λεπτο των γηπεδούχων -με μεγάλη κατοχή μπάλας- δεν έφερε το πολυπόθητο γκολ. Η Αστάνα κατάφερε να ξεπεράσει για λίγα λεπτά την πίεση αυτή και προσπάθησε να απομακρύνει τους “κίτρινους” από τα καρέ της, χωρίς όμως να το κάνει με μεγάλη επιτυχία.

Ο Άρης συνέχισε επιθετικά, είδε τον Μάνο να μην μπορεί να νικήσει τον Νεμπογκόντοφ στο 31′ με πλασέ, αλλά πέντε λεπτά μετά ο Έλληνας επιθετικός έβαλε.. φωτιά στο “Βικελίδης” κάνοντας από κοντά το 1-0 (σκορ ημιχρόνου).

Ο Άρης μπήκε δυνατά και στην επανάληψη και στο 61΄’ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Γκάμα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Φαμπιάνο έπιασε την κεφαλιά και ο Νεπογκοντόφ μπλόκαρε. Εννέα λεπτά μετά -όμως- ο Εουγκένιο βγήκε στην πλάτη της άμυνας τωνγηπεδούχωνη, έκανε το σουτ με το αριστερό αλλά ο Ντένις έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 77′ ο Μπεναλουάν είχε καλή ευκαιρία, έκανε την προβολή μετά από κόρνερ του Γκάμα, η μπάλα κόντραρε και ξανά βγήκε κόρνερ. Ο Λούκας Σάσα στο 78΄ εκμεταλλεύτηκε ένα από τα πολλά κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του, πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (2-0).

Στο 85΄ όμως ο Άρης δέχθηκε ένα σημαντικό “χτύπημα”, αφού ο Ματέο Γκαρσία αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα κι άφησε τους Θεσσαλονικείς με δέκα παίκτες. Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπερτόγλιο βρέθηκε στο έδαφος, στη μεγάλη περιοχή, από μαρκάρισμα αντιπάλου, αλλά το πέναλτι δεν δόθηκε από τον Ιταλό διαιτητή Φάμπρι.

Ο ιδιοκτήτης του Άρη, Θόδωρος Καρυπίδης, με τη λήξη του 90λέπτου, σε έξαλλη κατάσταση έφτασε στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή. Χρειάστηκε η παρέμβαση των ανθρώπων του Άρη, προκειμένου να τον ηρεμήσουν και να αποχωρήσει.

Στην παράταση οι «κίτρινοι» έκαναν υπερπροσπάθεια με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Στο 102’ ο Αϊμπέντοφ έπιασε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Ντένις να κάνει την επέμβαση του αγώνα (η μπάλα βρήκε στο δοκάρι), κρατώντας την ομάδα του σε τροχιά πρόκρισης. Στη επόμενη φάση ο Μάνος βρέθηκε μόνος του με τον Ζαρούτσκι, αλλά απέτυχε να σκοράρει.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν νέα διπλή ευκαιρία στο 113΄ με τους Μπεναλουάν και Σάσα να μην μπορούν να νικήσουν τον Ζαρούτσκι. Τα πάντα κρίθηκαν στην τελευταία φάση της παράτασης, όπου ο Μπίτρι έπιασε την κεφαλιά με το γκολ που πέτυχε έστειλε την Αστάνα στην επόμενη φάση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις