Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αρμάνι Μιλάνο – Ολυμπιακός: Ο σεβασμός του Μεσίνα και η φάση που ξεχώρισε ο Μπαρτζώκας

Αρμάνι Μιλάνο – Ολυμπιακός: Ο σεβασμός του Μεσίνα και η φάση που ξεχώρισε ο Μπαρτζώκας
ΦΩΤΟ Intime

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε ότι η κούραση και ένα κρίσιμο σουτ κόστισαν τη νίκη από την ομάδα του, ενώ την ίδια στιγμή ο τεχνικός της Αρμάνι Μιλάνο, Έτορε Μεσίνα έβγαλε το… καπέλο στους «ερυθρόλευκους».

Την προσοχή του στο επόμενο ματς, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, πρέπει να στρέψει άμεσα ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τον τεχνικό της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκα, που τόνισε πως δεν έχει παράπονο από τους παίκτες του καθώς πάλεψαν σε όλα τα ματς (6 σε 20 ημέρες) σε αυτό το πολύ βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα που προέκυψε λόγω αναβολών. 

Όσον αφορά το παιχνίδι ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» στάθηκε στο κρίσιμο -και πολύ δύσκολο- τρίποντο που πέτυχε ο Μάλκολμ Ντιλέινι (έκανε το σκορ 84-79), ως το σημείο που χάθηκε το ματς.

Όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας

“Συγχαρητήρια στην Αρμάνι Μιλάνο. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Θεωρώ πως είχαμε την ευκαιρία να το κερδίσουμε. Για εμάς ήταν κρίσιμη στιγμή όταν ένα λεπτό και τριάντα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος που ήμασταν δύο πόντους πίσω, σε μια χαμένη μπάλα τελικά η Αρμάνι έσωσε την κατοχή και έβαλε ένα πολύ δύσκολο σουτ.

Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους παίκτες μου. Έδωσαν πολλά παιχνίδια τις τελευταίες είκοσι μέρες και πάλεψαν σε όλα τα ματς. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Φυσικά έπρεπε να κάνουμε καλύτερη δουλειά στην άμυνά μας απέναντι σε μια δημιουργική ομάδα, με καλούς σκόρερ. Δεν μπορούμε να μείνουμε περισσότερο σε αυτή την αναμέτρηση. Σε δύο μέρες παίζουμε κόντρα στη Μπαρτσελόνα και πρέπει να εστιάσουμε σε αυτόν τον αγώνα”.

Την ίδια στιγμή ο τεχνικός της Αρμάνι Μιλάνο, Έτορε Μεσίνα, που σήμερα πανηγύρισε νίκη επί του Ολυμπιακού μετά από 13 χρόνια (!) έπλεξε το εγκώμιο των Πειραιωτών, αλλά και του Μπαρτζώκα, για το γεγονός ότι επέστρεψαν από το -18.

«Τα παιδιά έκαναν τεράστια προσπάθεια. Είναι μία καλή ομάδα. Έχουμε τεράστιο σεβασμό για τον κόουτς Μπαρτζώκα και τον Ολυμπιακό, για την πνευματική δύναμη που έχουν πάντα. Έχουν κερδίσει τρόπαια και έχουν πάει σε Final Fours. Δεν τα παρατούν ποτέ. Το ξέραμε αυτό» ήταν τα λόγια του Ιταλού κόουτς, που προσέθεσε «Δυστυχώς η άμυνά μας στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν μέτρια. Αφήσαμε πολλά τρίποντα. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ήμασταν κουρασμένοι. Οι παίκτες μου έκαναν τεράστια προσπάθεια. Φυσικά και είναι μία μεγάλη νίκη και είμαστε όλοι χαρούμενοι», 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις