Τρίτη, 21 Μαΐ
28oC Αθήνα

“Αστεράτος” ο Παναθηναϊκός! Σκούρα τα… πράγματα για ΠΑΟΚ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε πανεύκολα το εμπόδιο του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο (2-0), αποτέλεσμα που του έδωσε -μαθηματικά- την πρωτιά στα πλέι οφ και του εξασφάλισε τη συμμετοχή στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. “’Έλαμψαν” Νίνης, Καρέλης, Μαυρίας – Τρίτος πλέον ο “δικέφαλος του Βορρά” στην ειδική βαθμολογία

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκρισή του στους ομίλους του Champions League θα έχει ο Παναθηναϊκός. Οι “πράσινοι” επικράτησαν άνετα με 2-0 του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, διατήρησαν το απόλυτο που έχουν από την έναρξη του μίνι πρωταθλήματος (4Χ4) κι εξασφάλισαν μαθηματικά την πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία, δύο… στροφές πριν το φινάλε του.  Απ’ την άλλη, ο “δικέφαλος του Βορρά” έδειξε σημάδια… διαλυμένης ομάδας και με δύο ματς να απομένουν είναι στο -2 απ’ τον Αστέρα και τη δεύτερη θέση που οδηγεί στους ομίλους του Europa League.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να δείχνει διάθεση να παίξει επιθετικά παρά τις αρκετές απουσίες που είχε στην ενδεκάδα του και είχε καλή στιγμή στο 4′ με τον Κουλούρη. Ο Παναθηναϊκός όμως έδειξε και σε αυτό το ματς πως είναι φορμαρισμένος,πολύ γρήγορα ανέλαβε πρωτοβουλίες και στο 10′ άνοιξε το σκορ, με τον Μαυρία να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την επιστροφή του στους “πράσινους”.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” δεν είχε την ψυχραιμία να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του για να αντιδράσει, έδειξε και πάλι πως βρίσκεται σε κακό.. φεγγάρι και στο 28′ δέχθηκε και το 2-0, από το τέρμα του Καρέλη. Οι “πράσινοι” συνέχισαν να ελέγχουν την αναμέτρηση με πρωταγωνιστές τους Νίνη, Μαυρία και Καρέλη, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε άλλο τέρμα πριν πάνε στα αποδυτήρια

Παρά την -αρχικά- βελτιωμένη εικόνα του ΠΑΟΚ στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα και στο 49′ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0, με τον Ιτάνζ να νικά στο τετ-α-τετ το Μαυρία. Ο παθητικός ρόλος των Θεσσαλονικέων στο ματς δεν άλλαξε, οι παίκτες του Αναστασίου έκαναν… κουμάντο, αλλά το 2-0 ήταν και το τελικό σκορ, αφού το τέρμα του Μπεργκ στο 72′ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Μοναδικό άξιο αναφοράς για τα τελευταία λεπτά, το ότι ο Σίλντενφελντ συμπλήρωσε δέκα κίτρινες κάρτες, κάτι που σημαίνει πως η αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν και η τελευταία του με το “τριφύλλι”.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Ταυλαρίδης, Σίλντεφελντ, Νάνο, Μπούρμπος (81’ Μαρινάκης), Κουτρουμπής (67’ Δώνης), Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης, Μαυρίας, Καρέλης (56’ Μπεργκ) 

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τζαβέλλας (58’ Ρατς), Μαντούρο, Περέιρα, Βίτορ, Κουλούρης, Ρικάρντο Κόστα, Κάτσε, Κίτσιου (62’ Κωνσταντινίδης), Σαββίδης (81’ Πούγγουρας)

Η βαθμολογία των πλέι οφ

1) Παναθηναϊκός 14
2) Αστέρας Τρίπολης 6
3) ΠΑΟΚ 4
4) Ατρόμητος 2

Παναθηναϊκός: Οι πιθανοί αντίπαλοι στον 3ο προκριματικό του Champions League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε