Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2022: Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης νίκησε τον Γκελαούζο και τερμάτισε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2022: Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης νίκησε τον Γκελαούζο και τερμάτισε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο

Έγινε η έκπληξη στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. ο Χαράλαμπος Πιτσώλης αποδείχθηκε… δυνατότερος όλων, προσπέρασε τον Κώστα Γκελαούζο στο τελευταίο χιλιόμετρο του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας και τερμάτισε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο.

45 ημέρες μετά τον Μαραθώνιο του Βερολίνου, ο Κώστας Γκελαούζος συμμετείχε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και δεν τα κατάφερε κόντρα στον εκπληκτικό Χαράλαμπο Πιτσώλη.

Ο αθλητής του Παναθηναϊκού έβγαλε μεγάλη κούραση στο τελευταίο χιλιόμετρο του αγώνα και είδε τον συναθλητή του να τον προσπερνά και να τερματίζει πρώτος στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Ο Πιτσώλης διατήρησε τις δυνάμεις του και στο 41ο χλμ έκανε τη μεγάλη ανατροπή, προσπερνώντας τον Κώστα Γκελαούζο, ο οποίος φαινόταν το φαβορί, τερματίζοντας με χρόνο 2:23:43.

Ο Γκελαούζος δεν μπόρεσε να αναδειχθεί νικητής για 5η σερί φορά, τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 2:24:45 και… ξάπλωσε στο έδαφος, εμφανώς καταβεβλημένος. Τρίτος τερμάτισε ο Σταμούλης

«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω! Δεν μπορώ να κρύψω την χαρά μου, η τακτική μου πήγε όπως ήθελα. Είναι μία μεγάλη νίκη. Είναι μεγάλος αθλητής ο Κώστας, ήταν απίστευτο ότι τον είδα μπροστά μου. Το αφιερώνω στην γυναίκα μου, που θα μου δώσει το καλύτερο μετάλλιο σε λίγους μήνες», είπε ο μεγάλος νικητής και αθλητής του Γυμναστικού συλλόγου Ιλισός .

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις