Λίβερπουλ και Τσέλσι πέτυχαν από 5 γκολ κόντρα σε Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Άγιαξ αντίστοιχα, στην 3η αγωνιστική της League Phase του Champions League, ενώ “τεσσάρα” έριξε η Μπάγερν Μονάχου στην Κλαμπ Μπριζ του Χρήστου Τζόλη. Οριακή νίκη για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους.
Η Λίβερπουλ βρέθηκε να χάνει στην έδρα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αλλά έφθασε τελικά σε μία επιβλητική νίκη με 5-1 στην 3η αγωνιστική της League Phase του Champions League, με την Τσέλσι να επικρατεί με το ίδιο σκορ του Άγιαξ των 10 παικτών.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κέιν και Ντίαζ “καθάρισαν” από την πλευρά τους για την Μπάγερν Μονάχου, στο 4-0 κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ του βασικού Χρήστου Τζόλη, ο οποίος δεν κατάφερε να αποτρέψει τη δεύτερη σερί ήττα της ομάδας του στη διοργάνωση. Νίκη με 2-1 για τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας του Φώτη Ιωαννίδη (πέρασε στο ματς ως αλλαγή) κόντρα στη Μαρσέιγ.
Στο ντέρμπι της βραδιάς, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 1-0 τη Γιουβέντους, χάρη σε ένα γκολ του Μπέλινγχαμ, ενώ ισόπαλα χωρίς σκορ ολοκληρώθηκαν τα Αταλάντα – Σλάβια Πράγας και Μονακό – Τότεναμ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Λίβερπουλ 1-5
Στη Γερμανία, η Λίβερπουλ δέχθηκε πρώτη γκολ, με τον Κρίστενσεν να ανοίγει το σκορ για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αλλά έβγαλε σπουδαία αντίδραση στη συνέχεια και έφθασε σε μία επιβλητική ανατροπή.
Ο Εκιτικέ ισοφάρισε στο 35′ κόντρα στην παλιά του ομάδα και δεν πανηγύρισε, για να βρει η Λίβερπουλ δύο ακόμη γκολ με Φαν Ντάικ και Κονατέ, πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Οι “κόκκινοι” δεν σταμάτησαν όμως στη συνέχεια και σκόραραν δύο ακόμη φορές με Χάπκο και Σαμποσλάι, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.
Τσέλσι – Άγιαξ 5-1
Με “πεντάρα” φιλοδώρησε και η Τσέλσι τον Άγιαξ, εκμεταλλευόμενη όμως το γεγονός ότι οι Ολλανδοί έμειναν με παίκτη λιγότερο από την αποβολή του Τέιλορ μόλις στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης.
Ο Γκίου άνοιξε το σκορ αμέσως μετά για τους “μπλε” του Λονδίνου, για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του ο Καϊσέδο στο 27′. Ο Άγιαξ κατάφερε να μειώσει με ένα πέναλτι στη συνέχεια, αλλά η Τσέλσι “απάντησε” με τον ίδιο τρόπο και μάλιστα δις, λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Έντσο Φερνάντες και Εστεβάο σκόραραν από τη… βούλα και έβαλαν πρόωρο τέλος στο ματς, για να έρθει και το… κερασάκι από τον Τζορτζ στο δεύτερο μέρος.
Μπάγερν Μονάχου – Μπριζ 4-0
Στην Allianz Arena, η Μπάγερν Μονάχου ήταν “καταιγιστική” από το ξεκίνημα του αγώνα κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ του Χρήστου Τζόλη, με τον Καρλ να σκοράρει μόλις στο 5ο λεπτό και τους Κέιν και Ντίαζ να παίρνουν τη “σκυτάλη” για να δώσουν διαστάσεις στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο.
Η Μπάγερν Μονάχου είχε έτσι την ευκαιρία να… ρίξει ρυθμούς στο δεύτερο μέρος, με τον Τζάκσον να έρχεται από τον πάγκο για να πετύχει το 4ο γκολ της ομάδας του στο 79ο λεπτό.
Ρεάλ Μαδρίτης – Γιουβέντους 1-0
Το μεγάλο ντέρμπι της της 3ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League έγινε στο Μπερναμπέου, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να “λυγίσει” με 1-0 τη Γιουβέντους, χάρη σε ένα γκολ του Μπέλινγχαμ στο 57′.
Από φοβερή ενέργεια του Βινίσιους και σουτ στο δοκάρι, ο Άγγλος μέσος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά και επέτρεψε στη Ρεάλ Μαδρίτης να πανηγυρίσει την τρίτη της νίκη σε τρία παιχνίδια στο φετινό Champions League.
Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μαρσέιγ 2-1
Στην Πορτογαλία, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας είχε στον πάγκο τόσο τον Φώτη Ιωαννίδη, όσο και τον Γιώργο Βαγιαννίδη, με τη Μαρσέιγ να παίρνει το προβάδισμα στο ματς, με γκολ του Παϊξάο στο 14′. Η αποβολή του Έμερσον με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 45′ όμως, άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα και επέτρεψε στους γηπεδούχους να φθάσουν στην ανατροπή.
Έχοντας στο γήπεδο και τον Ιωαννίδη ως αλλαγή, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Κατάμο στο 69′ και να φθάσει σε ένα δεύτερο γκολ στο 86′, με τον Σάντος να σκοράρει μετά από πάσα του Έλληνα επιθετικού. Τα “λιοντάρια” πήραν έτσι τη δεύτερη νίκη τους στη League Phase και έβαλαν τις βάσεις για να συνεχίσουν την πορεία τους στη διοργάνωση.
Αταλάντα – Σλάβια Πράγας 0-0
Στο Μπέργκαμο, η Αταλάντα “πίεσε” μέχρι τέλους τη Σλάβια Πράγας του Χρήστου Ζαφείρη, αλλά δεν μπόρεσε να “τρυπήσει” την άμυνά της και οι δύο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία χωρίς γκολ.
Αταλάντα και Σλάβια Πράγας μοιράστηκαν τους βαθμούς, με την ιταλική ομάδα να έχει πλέον 4 βαθμούς μετά από τρεις αγώνες και τους Τσέχους να παίρνουν τη δεύτερη ισοπαλία τους, έχοντας και μία ήττα την προηγούμενη αγωνιστική.
Μονακό – Τότεναμ 0-0
Στο πριγκιπάτο του Μονακό, οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έβγαλαν αρκετές φάσεις κόντρα στην Τότεναμ, αλλά το γκολ δεν ήρθε για καμία από τις δύο ομάδες.
Το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, με την αγγλική ομάδα να παραμένει αήττητη μετά από τρεις αγώνες στη League Phase του Champion League και τους Μονεγάσκους να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις, με δύο ισοπαλίες και μία ήττα.
Η δεύτερη ημέρα της τρίτης αγωνιστικής της League Phase του Champions League, ξεκίνησε νωρίτερα δε, με τα Αθλέτικ Μπιλμπάο – Καραμπάγκ 3-1 και Γαλατάσαραϊ – Μπόντο Γκλιμτ 3-1.