Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ελλάδα – Ισπανία: Η γαλανόλευκη ψάχνει την υπέρβαση στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο

Ελλάδα – Ισπανία: Η γαλανόλευκη ψάχνει την υπέρβαση στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο

Η Εθνική πόλο ανδρών αντιμετωπίζει την Ισπανία στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο του Σπλιτ με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του του τουρνουά.

Το έργο της Εθνικής πόλο ανδρών είναι εξαιρετικά δύσκολο απέναντι στους ισχυρούς Ισπανούς, οι οποίοι κατέκτησαν πριν δύο μήνες το παγκόσμιο πρωτάθλημα και είναι αυτή τη στιγμή το πιο φορμαρισμένο σύνολο.

Ο μεγάλος προημιτελικός θα γίνει απόψε Τρίτη (6/9), στις 22:00, με την ομάδα του κόουτς Βλάχου να καλείται να κάνει την υπέρβαση για να μπει στη ζώνη των μεταλλίων.

Στον Γ΄ όμιλο της Α΄ φάσης, η Ισπανία νίκησε εύκολα τη Ρουμανία (16-9) και τη Γερμανία (17-6), όμως απέναντι στην Ολλανδία συνάντησε μεγάλη αντίσταση και δυσκολεύτηκε πολύ μέχρι να πάρει τη νίκη με 11-10.

Η εθνική έφτασε αήττητη ως τα προημιτελικά, έχοντας φέρει όμως δύο ισοπαλίες, που την περιόρισαν στη δεύτερη θέση του Β΄ ομίλου. Το 12-12 της πρεμιέρας με τη Γαλλία δεν μοιάζει πια και τόσο μεγάλη έκπληξη, μετά το χθεσινό (4/9) θρίαμβο των «τρικολόρ» επί της Σερβίας, ενώ το 5-5 με την οικοδέσποινα Κροατία συνοδεύτηκε από πολλά -και σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα- παράπονα των Ελλήνων παικτών για τη διαιτησία.

Αφού ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Ισραήλ στο πρώτο νοκ-άουτ, το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου είναι προετοιμασμένο για μία μάχη… μέχρις εσχάτων, προκειμένου να περάσει στην τετράδα και να διεκδικήσει το μοναδικό μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή της εθνικής ανδρών.

Να σημειωθεί ότι ο νικητής της αναμέτρησης θα παίξει στον ημιτελικό της Πέμπτης (8/9) με τον νικητή του αγώνα Ουγγαρία-Μαυροβούνιο, όπου οι Μαγυάροι έχουν ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο.

Το σημερινό (6/9) πρόγραμμα στο τουρνουά ανδρών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Σπλιτ:

ΘΕΣΕΙΣ 15-16

7. 10:00 Σλοβακία-Σλοβενία

ΘΕΣΕΙΣ 13-14
8. 11:30 Γερμανία-Μάλτα

ΘΕΣΕΙΣ 9-12
9. 13:00 Ρουμανία-Ισραήλ
10. 14:30 Ολλανδία-Σερβία

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
11. 16:00 Ουγγαρία-Μαυροβούνιο
14. 17:30 Ιταλία-Γαλλία
13. 20:00 Ισπανία-ΕΛΛΑΔΑ
12. 21:30 Κροατία-Γεωργία

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις