Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Euroleague: Η πιο μεγάλη ώρα του Ολυμπιακού! Ώρα τελικού και… τέταρτου αστεριού! Στις 21:00 αντιμετωπίζει την οικοδέσποινα Ρεάλ Μαδρίτης

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

– Ένα αστέρι ακόμη θέλει να “ράψει” απόψε στη φανέλα με τον έφηβο ο Ολυμπιακός
– Αν το καταφέρει θα είναι το… τέταρτο!
– Αυτή είναι η έβδομη συμμετοχή του σε τελικό της Euroleague, με μποστάρη τον… “φορτσάτο” Βασίλη Σπανούλη
– Απόψε, για τρίτη φορά στην ιστορία του αντιμετωπίζει τη Ρέαλ Μαδρίτης (21:00, Νewsit, Novasports 1, ΝΕΡΙΤ)

To 1995 συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη Σαραγόσα. Και τότε επί ισπανικού εδάφους, όπως και τώρα που το Final Four διεξάγεται στη Μαδρίτη…

Μάλιστα, κι εκείνη τη χρονιά ο Ολυμπιακός είχε έναν Γιάννη προπονητή, τον Ιωαννίδη, ενώ τώρα στον πάγκο είναι ο συνονόματός του, Σφαιρόπουλος, επίσης Θεσσαλονικιός. Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1995 στέφθηκε η Ρεάλ. Ακριβώς, είκοσι χρόνια μετά λοιπόν δίνουν ακόμη μία μάχη για το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ισπανία.

Η Ρεάλ άλλη μία φορά έχει αγωνιστεί στον τελικό της διοργάνωσης (αλλά στην παλιά του μορφή και όχι στην τωρίνη) στην ισπανική πρωτεύουσα, το 1967. Είχε αντιμετωπίσει την Ολίμπια, την οποία και νίκησε.

Πριν από δύο χρόνια, το 2013, ο Ολυμπιακός έκανε στο Λονδίνο το back to back στους τίτλου ς κατακτώντας για δεύτερη σερί φορά το τρόπαιο της Ευρωλίγκας. Και τότε είχε αντιμετωπίσει τους Μαδριλένους, τους οποίους και νίκησε.

Οι Ισπανοί έκτοτε προφανώς και απέκτησαν απωθημένο, καθώς και την επόμενη χρόνια βρέθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης, μα και πάλι έχασαν από την Μακάμπι Τελ Αβίβ. 

Θα είναι… “φαρμακερή”;

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι αν τρίτη σερί φορά της Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι “φαρμακερή” για την ελληνική ομάδα ή αν ο ατρόμητος Ολυμπιακός με το μαγικό του σύνολο θα προσθέσει ένα ακόμη τρόπαιο στην πλούσια συλλογή.

Αλλωστε, οι Πειραιώτες έχουν δείξει και φέτος ότι δεν επηρεάζονται από έδρες και μάλιστα ισπανικές, καθώς στη Βαρκελώνη νίκησαν την Μπαρτσελόνα, λίγο πριν “σφραγίσουν” την πρόκρισή τους στο φάιναλ φορ.

Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν εξαιρετική ψυχολογία αφού κατάφεραν να προκριθούν χωρίς να παίξουν καλά στο μεγαλύτερο μέρος του ημιτελικού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Αντιθέτως, η Ρεάλ Μαδρίτης του Γιάννη Μπουρούση είναι αυτή που έχει την πίεση… Τις δύο προηγούμενες χρονιές έφτασε στον τελικό, μα έφυγε με άδεια τα χέρια, ενώ τώρα αγωνίζεται στην έδρα της. Σαφώς, και η έδρα αποτελεί πλεονέκτημα από κάθε άποψη αλλά δίνει επιπλέον ψυχολογικό βάρος στους γηπεδούχους, ενώ παράλληλα αμφισβητείται έντονα κι ο Λάσο…

Οπως, τόνισε ο αρχηγός του Ολυμπιακού και μεγάλος πρωταγωνιστής του Final Four έως τώρα, Βασίλης Σπανούλης η ομάδα του δεν πρέπει να επιτρέψει στη Ρεάλ να βρει ρυθμό: “Όποιος είναι πιο ήρεμος και ελέγξει το ρυθμό, θα πάρει το ματς. Αν η Ρεάλ βρει ρυθμό είναι πολύ επικίνδυνη. Η Φενέρ δεν τα κατάφερε και δέχτηκε σχεδόν 100 πόντους. Αν πάει έτσι το παιχνίδι, δεν έχουμε τύχη. Η Ρεάλ είναι μια ομάδα που έχει πολλούς τρόπους να σκοράρει. Εμείς πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε την καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας και πρέπει να βασιστούμε σε αυτήν. Θα είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο μεγάλες ομάδες και όποιος το θέλει περισσότερο, θα νικήσει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε