Αθλητικά

Γιατί η Άλμπα Βερολίνου άφησε την Euroleague για το Basketball Champions League

"Το σύστημα απλώς δεν αυτοχρηματοδοτείται", εξήγησε ο πρόεδρος της Άλμπα Βερολίνου

Ο πρόεδρος της Άλμπα Βερολίνου, Άξελ Σβάιτσερ, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η γερμανική ομάδα αποφάσισε να αποχωρήσει από την Euroleague και να μετακομίσει στο Basketball Champions League.

Ο πρόεδρος της Άλμπα Βερολίνου, Άξελ Σβάιτσερ, παρουσίασε τις απόψεις του για τα οικονομικά ζητήματα σε μια ανάρτηση στο LinkedIn, εξηγώντας με αυτό τον τρόπο το σκεπτικό των ανθρώπων της γερμανικής ομάδας, οι οποίοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Euroleague και να αγωνιστούν στο Basketball Champions League.

Όσα έγραψε ο πρόεδρος της Άλμπα Βερολίνου

«Φανταστείτε να διευθύνετε μια επιχείρηση που χάνει συνεχώς πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως – και να την αποκαλείτε επιτυχημένη.

Αυτή είναι η τρέχουσα πραγματικότητα για τις ομάδες της EuroLeague.

Συλλογικά, οι 18 συμμετέχουσες ομάδες ξοδεύουν ιλιγγιώδη ποσά ετησίως, χωρίς να υπάρχει κάποιο βιώσιμο οικονομικό μοντέλο στον ορίζοντα. Η νίκη σε αγώνες δεν αλλάζει το διαρθρωτικό πρόβλημα: το σύστημα απλώς δεν αυτοχρηματοδοτείται.

Δεν έχω σκοπό να ασκήσω κριτική. Είναι μια παρατήρηση. Μια παρατήρηση που με κάνει να σκεφτώ πώς μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά.

Στην Άλμπα Βερολίνου, χτίζουμε συστήματα που δεν εξαρτώνται από συνεχείς εξωτερικές οικονομικές εισφορές. Στόχος μας η Άλμπα Βερολίνου να είναι ένας θεσμός που θα διαρκέσει για τα επόμενα εκατό χρόνια και πλέον. Γι’ αυτό δημιουργούμε ένα αυτοσυντηρούμενο μοντέλο, ένα μοντέλο όπου η επιτυχία στο γήπεδο συνδυάζεται με οικονομική ευθύνη εκτός αυτού. Ένα μοντέλο όπου ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος έχει μεγαλύτερη σημασία από το βραχυπρόθεσμο κύρος.

Ναι, μπορεί να κερδίζουμε ή να χάνουμε μεμονωμένα παιχνίδια (παρά τη φιλοδοξία και το κίνητρό μας να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι που παίζουμε) – αυτή είναι η φύση του αθλητισμού. Αλλά δομικά, χτίζουμε κάτι διαφορετικό. Κάτι που μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από μια μόνο σεζόν ή μια χορηγική συμφωνία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα