Κυριακή, 16 Ιουν.
25oC Αθήνα

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Ο Ολυμπιακός να έχει την τύχη που του έλειψε από τα προηγούμενα Final Four»

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Ο Ολυμπιακός να έχει την τύχη που του έλειψε από τα προηγούμενα Final Four»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του κατά την διάρκεια της αναχώρησης του Ολυμπιακού για το Final Four της Euroleague, ανέφερε πως οι παίκτες των «ερυθρόλευκων» αγωνίζονται πάντα για τον κόσμο και τη φανέλα του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός το μεσημέρι της Τετάρτης (22/05/24) ταξίδεψε με προορισμό το Βερολίνο, προκειμένου να αγωνιστεί στο Final Four της Euroleague για το 2024, με τον προπονητή του συλλόγου Γιώργο Μπαρτζώκα να κάνει δηλώσεις σχετικά με τα προσεχή παιχνίδια των «ερυθρόλευκων».

Ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε πως θέλει αυτή τη φορά η ομάδα του να είναι πιο τυχερή σε σχέση με το 2022 και το 2023, όταν ο Ολυμπιακός γνώρισε ήττες σε ημιτελικό και τελικό στην τελευταία φάση.

Παράλληλα ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι παίκτες του όταν αγωνίζονται παίζουν στο παρκέ για τον κόσμο και το έμβλημα της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Για τις προσδοκίες του στο Final Four:

«Η τύχη παίζει πάντα σημαντικό ρόλο, τα παιχνίδια κρίνονται συχνά στις λεπτομέρειες, σε μια απόφαση, σε μια τυχερή στιγμή που παίζει πάντα ρόλο και στη ζωή γενικότερα.

Οπότε ας ελπίσουμε να είμαστε λίγο πιο τυχεροί, γιατί στα προηγούμενα δύο Final Four είχαμε την ατυχία να χάσουμε στην τελευταία φάση.

Πιστεύω ότι έχουμε κάνει μια επαγγελματική προσέγγιση, όλη η ομάδα. Με βάση και την εμπειρία και των περισσότερων παικτών πια, ξέρουμε ότι δεν πρέπει να κάνεις κάτι ιδιαίτερο.

Η ρουτίνα των παικτών και της ομάδας γενικά είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην διαταράσσεται. Το πρώτο μας μέλημα είναι να είμαστε στη ρουτίνα μας. Η καθημερινότητα της ομάδας πρέπει να μείνει όσο το δυνατόν πιο αλώβητη».

Για το αν είναι ο πιο δύσκολος ημιτελικός του Ολυμπιακού τα τελευταία τρία χρόνια:

«Όχι, γιατί κάθε ημιτελικός έχει μεγάλη πίεση, είναι μεγάλη η κρισιμότητα, είναι μεγάλη η σημασία του αγώνα. Αν εννοούμε τη δυναμικότητα της Ρεάλ, συμφωνώ ότι είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος και πολύ καλή ομάδα, με βάση και το όνομά της, αλλά και τη φετινή της πορεία.

Είμαστε οι δύο περυσινοί φιναλίστ. Θα έχουμε σοβαρή τύχη να κερδίσουμε, αν μείνουμε στο πλάνο και είμαστε λίγο τυχεροί».

Για τους φίλους του Ολυμπιακού:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας που μας πίστευαν πάντα.

Πιστεύουν στη δουλειά που κάνει η ομάδα μας συνολικά. ‘Εχουμε αποδείξει ότι πέρα από τον επαγγελματισμό, παίζουμε και για τη φανέλα του Ολυμπιακού, παίζουμε για το κλαμπ και την ομάδα μας.

Ο κόσμος το αναγνωρίζει και μας συμπαραστέκεται παντού. Είμαστε ευγνώμονες. Ούτως ή άλλως ο Ολυμπιακός αυτό σημαίνει, όπου και να παίζεις να έχεις θερμή υποστήριξη».

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Παπανικολάου υπογράμμισε:

Κάθε φορά νιώθουμε ότι είναι η ώρα. Σημασία έχει να πας και να κάνεις την δουλειά, δεν πας ποτέ λέγοντας ότι εντάξει αυτήν τη φορά να το πάρει κάποιος άλλος.

Μακάρι να έχει έρθει η σειρά μας, μακάρι να παρουσιαστούμε έτοιμοι και δυνατοί, ξεκινώντας σίγουρα από το παιχνίδι με την Ρεάλ γιατί αυτό είναι το πρώτο μας μέλημα και το μοναδικό πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας, για να δώσουμε την ευκαιρία στους εαυτούς μας να βρεθούμε σε άλλον έναν τελικό και να διεκδικήσουμε το τρόπαιο».

 

Για το αν χρωστάει κάτι η ιστορία στον Ολυμπιακό μετά τον περσινό τελικό:

«Το είπα και το έχω ξανά πει πως κάθε Final Four είναι διαφορετικό, τώρα το αν μας χρωστάει κάτι η τύχη δεν παίζει ρόλο, σημασία έχει από τις ομάδες που θα πατήσουν παρκέ το ποια θα πάρει τις μικρές νίκες για να πάρει προβάδισμα και εκεί θα κριθεί ο αγώνας.

Όλα τα υπόλοιπα από όταν γίνει το τζάμπολ σβήνουν και δεν μετράει ούτε η προϊστορία, ούτε καλά καλά η κανονική διάρκεια».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις