Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Γκασπερίνι: Κίνδυνος αποκλεισμού απ’ τον τελικό Κυπέλλου – Το περιστατικό σε έλεγχο ντόπινγκ

Γκασπερίνι: Κίνδυνος αποκλεισμού απ’ τον τελικό Κυπέλλου – Το περιστατικό σε έλεγχο ντόπινγκ
ΑΠΕ

Σημαντικό πρόβλημα στην Αταλάντα. Οι «μπεργκαμάσκι» ενδέχεται να μην έχουν τον προπονητή τους, Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι στον πάγκο, για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας κόντρα στη Γιουβέντους.

Η Αταλάντα θα αντιμετωπίσει την Γιουβέντους στο «Σαν Σίτο» στις 19 Μαΐου, στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, αλλά υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να μην έχει στον πάγκο της τον προπονητή, Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι. Ο Ιταλός τεχνιοκός έχει μπει σε… μπελάδες, λόγω καταγγελίας επιθεωρητή αντί-ντόπινγκ κοντρόλ.

Το συμβάν που έφερε σε αυτή τη δεινή θέση τον προπονητή της Αταλάντα σημειώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου, όταν ελεγκτής της NADO Italia βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, έκτακτο έλεγχο σε 4 ποδοσφαιριστές.

Οι παίκτες της Αταλάντα βρέθηκαν αρνητικοί σε απαγορευμένες ουσίες, όμως η συμπεριφορά του Γκασπερίνι οδήγησε στη δίωξή του, με βάση σχετικά άρθρα στον κώδικα αντιντόπινγκ της Ιταλίας.

Ο Γκασπερίνι φέρεται να «προσέβαλε τον ελεγκτή κατά τη διαδικασία», ενώ «διαμαρτυρήθηκε εναντίον ολόκληρου του συστήματος αντιντόπινγκ, διακόπτοντας έναν έλεγχο σε παίκτη της Αταλάντα και αναγκάζοντάς τον να επιστρέψει στην προπόνηση».

Οι Ιταλός προπονητής κινδυνεύει με αποκλεισμό 20 ημερών και η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στις 10 Μαΐου. Σε περίπτωση που του επιβληθεί η συγκεκριμένη ποινή, δεν θα βρεθεί στον πάγκο της Αταλάντα, στον τελικό του Coppa Italia.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις