Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Γουίμπλεντον: Με τη στήριξη του κοινού για τον τίτλο ο Μάρει

Γουίμπλεντον: Με τη στήριξη του κοινού για τον τίτλο ο Μάρει

Το κορυφαίο κατά πολλούς Grand Slam στον κόσμο, το Βρετανικό Γουίμπλεντον, βρίσκεται ήδη στην πρώτη φάση του συγκεντρώνοντας τα βλέμματα όλου του κόσμου, με τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος αλλά και την μακρά παράδοση του τουρνουά να υπόσχονται κορυφαίες συγκινήσεις τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το ατομικό τουρνουά των ανδρών συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον με τα κορυφαία ονόματα να βρίσκονται στο ταμπλό έτοιμα να διεκδικήσουν τον τίτλο, ο οποίος ίσως σημαίνει κάτι περισσότερο για έναν εξ’αυτών, τον Άντι Μάρεϊ.

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, ο Μάρεϊ αποτελεί την μεγάλη ελπίδα των Βρετανών για κατάκτηση του τίτλου… εντός έδρας και κάθε φορά αγωνίζεται με μεγάλη στήριξη στα courts του Γουίμπλεντον , η οποία άλλες φορές βγαίνει σε καλό και άλλες του φορτώνει το βάρος ολόκληρης της Βρετανίας (ιδιαίτερα στο παρελθόν).

Ένα… βάρος που κατάφερε να διώξει από πάνω του το 2013, στον τελικό απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σκωτσέζος  με τη νίκη του με 3-0, έγινε ο πρώτος Βρετανός που κατέκτησε το τουρνουά μετά από 77 χρόνια… Βρετανικής ξηρασίας και τον τελευταίο τίτλο του Φρεντ Πέρι το 1936. Για να κατανοήσετε καλύτερα τι σήμαινε αυτή η επικράτηση για τους Βρετανούς αρκεί να μάθετε ότι τον μεγάλο τελικό παρακολούθησαν 17,3 εκατομμύρια τηλεθεατές στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του BBC.

Ανυπέρβλητο εμπόδιο ο Τζόκοβιτς το 2015

Φέτος, από το νούμερο 3 της κατάταξης, o Mάρεϊ συγκαταλέγεται στα φαβορί για μία νέα μεγάλη επιτυχία στο φημισμένο τουρνουά, με τον Stoiximan.gr να προσφέρει το ενδεχόμενο παρουσίας του Σκωτσέζου στον τελικό σε αποδόση 2,15.

Φυσικά για να τα καταφέρει να φτάσει στο τρόπαιο και την… αναμενόμενη Βρετανική αποθέωση, θα πρέπει να ξεπεράσει πολλά τεράστια εμπόδια όπως αυτά των Φέντερερ, Ναδάλ και Βαβρίνκα αλλά και ένα που έχει αποδειχθεί… ανυπέρβλητο τη φετινή σεζόν, αυτό του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος έχει επικρατήσει στις κορυφαίες συναντήσεις των δύο στο 2015 τόσο στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν στην αρχή της χρονιάς, αλλά και στον ημιτελικό του Γαλλικού Όπεν στα τέλη Μαΐου.

Ένα είναι βέβαιο ότι ο Μάρεϊ μπροστά στο κοινό του δεν πρόκειται να υποκύψει στις ορέξεις του Σέβου χωρίς μεγάλη μάχη αν βρεθούν αντιμέτωποι και αυτό από μόνο του προδιαθέτει για μεγάλες συγκινήσεις και τη φετινή χρονιά στο δημοφιλές Βρετανικό Grand Slam. Ο Stoiximan.gr  φροντίζει να μη χαθεί… πόντος, προσφέροντας ολόκληρη τη δράση σε Live Streaming, οπότε καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε τις μάχες στο χορτάρι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε