Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Γουόκαπ: «Θέλω να μείνω στην Ελλάδα όταν τελειώσω την καριέρα μου»

Γουόκαπ: «Θέλω να μείνω στην Ελλάδα όταν τελειώσω την καριέρα μου»

Ο Τόμας Γουόκαπ εξέφρασε την επιθυμία του να μείνει στην Ελλάδα μετά που θα τελειώσει την καριέρα του, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να αναφέρει ότι έχει στόχο να μιλάει την γλώσσα μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Γουόκαπ ο οποίος αγωνίζεται με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας στο μπάσκετ, τόνισε πως του αρέσει πολύ η χώρα μας και σκοπεύει να μείνει στην Ελλάδα μετά που θα τελειώσει το μπάσκετ, με τον ίδιο να αναφέρει πως νιώθει πως εδώ είναι το σπίτι του.

Τα λόγια του Γουόκαπ

Για το πότε θα μπορεί να μιλήσει στα ελληνικά:

«Το παλεύω, ελπίζω να μπορώ να κάνω μία κουβέντα στα ελληνικά μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Αυτός είναι ο στόχος μου. Ξέρω πως δεν θα είναι τέλειο το αποτέλεσμα, είμαι σίγουρος ότι θα ακούγομαι αστείος, αλλά ελπίζω να τα καταφέρω μέχρι το επόμενο καλοκαίρι».

Για το αν ήταν ομαλή η επικοινωνία με τον κόουτς Ιτούδη και τους συμπαίκτες του στην Εθνική:

«Ήταν εύκολα. Γενικά η προσαρμογή μου στην ομάδα ήταν εύκολη. Η επικοινωνία ήταν εξαιρετική. Όλοι μιλούσαν τόσο καλά αγγλικά».

Για το αν απόλαυσε την παρουσία του στην Εθνική, παρόλο που η Ελλάδα δεν πέτυχε κάτι μεγάλο στο MundoBasket 2023:

«Πρέπει να διαχωρίσω τα αποτελέσματα από την υπόλοιπη εμπειρία. Ως οπαδός του μπάσκετ, μπορώ να κάνω ένα βήμα πίσω και να πω ότι ήταν πολύ ξεχωριστό για εμένα που έπαιξε σε ένα τόσο σπουδαίο τουρνουά και ανταγωνίστηκε σε αυτό το επίπεδο. Το επεξεργάστηκα εσωτερικά. Το ότι είμαι Αμερικανός, αγωνίστηκε στην Εθνική Ελλάδας, όπου με υποδέχθηκαν τόσο όμορφα και με υποστήριξαν, ήταν πολύ ξεχωριστό για εμένα».

Για τη δήλωση που έκανε ότι ανυπομονούσε να γυρίσει στην Ελλάδα όσο βρισκόταν στις ΗΠΑ το καλοκαίρι, γιατί εδώ αισθάνεται σαν το σπίτι του:

«Έπιασα τον εαυτό μου να θέλει να γυρίσει σπίτι, ενώ κοιμόμουν. Το είπα μπροστά στην μαμά μου και δεν χάρηκε ιδιαίτερα. Ένιωσα σαν να πήγα απλά επίσκεψη εκεί, όχι σαν αν είναι το σπίτι μου εκεί. Ασφαλώς η οικογένειά μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα είναι εκεί, αλλά η Ελλάδα είναι το σπίτι μου».

Για τους σοβαρούς τραυματισμούς που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα της καριέρας του:

«Μου έμαθαν να αντέχω τις δυσκολίες. Σκέφτομαι τη στήριξη που είχα από τους φίλους μου και την οικογένειά μου τότε, εκείνες τις δύσκολες στιγμές, που δεν ήξερα αν θα ξαναπαίξω μπάσκετ. Ξεπερνώντας αυτές τις αντιξοότητες ένιωθα ότι τίποτα δεν μπορεί να είναι δυσκολότερο και για αυτό συνέχισα να πιέζω».

Για τη συνεργασία με τον Γιώργο Μπαρτζώκα:

«Είναι πολύ εύκολος άνθρωπος, είναι πολύ χαλαρός στις προπονήσεις. Ο τύπος που βλέπετε στα παιχνίδια είναι στο μέγιστο σημείο της πίεσης, αλλά στη διάρκεια της εβδομάδας είναι πολύ ήρεμος, χαλαρός, μας συμπεριφέρεται καλά και με σεβασμό. Αγαπώ να παίζω για εκείνον. Αφήνει τους βοηθούς του να κάνουν τη δουλειά τους και επεμβαίνει μόνο όταν χρειάζεται. Έχουμε υπέροχη σχέση».

Για το αν μετανιώνει ή αν έχει δεύτερες σκέψεις για τον περσινό τελικό της EuroLeague με τη Ρεάλ:

«Το σκέφτομαι συνέχεια. Σκέφτομαι την ατομική μου απόδοση, τη μία κατοχή, την άλλη κατοχή. Είναι δύσκολο να σκέφτομαι τι έγινε και ότι αφήσαμε τον τίτλο να μας ξεγλιστρήσει. Έγινε ό,τι έγινε, τον πήραν από εμάς».

Για τον πιο δύσκολο παίκτη που έχει αντιμετωπίσει:

«Ο Μάικ Τζέιμς είναι δύσκολος. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα όταν τον μαρκάρεις. Δεν μπορείς απλά να παίξεις καλή άμυνα σε πέντε κατοχές, γιατί αν τον αφήσεις να πάρει ένα καλό σουτ στην έκτη, τότε από την 7η έως την 20ή κατοχή τα πράγματα θα γίνουν πάρα πολύ δύσκολα για εσένα. Δεν πρέπει να τον αφήσεις να βρει ρυθμό».

Για το αν σκέφτεται να μείνει μόνιμα στην Ελλάδα όταν ολοκληρώσει την καριέρα του:

«Ναι, αυτό είναι σίγουρα το πλάνο. Θα γυρνάω και σπίτι για να βλέπω τη μαμά και τον μπαμπά μου, τα αδέρφια και τους φίλους μου κατά καιρούς, αλλά λατρεύω τη ζωή εδώ και νομίζω ότι είναι πολύ ωραία για να την αφήσω»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις