Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Hoops for Hope: Πέντε «θρύλοι» του μπάσκετ σκοράρουν με τον ΟΠΑΠ για καλό σκοπό!

Hoops for Hope: Πέντε «θρύλοι» του μπάσκετ σκοράρουν με τον ΟΠΑΠ για καλό σκοπό!

Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία για έναν εξαιρετικά καλό σκοπό. Ο ΟΠΑΠ ενώνει τις δυνάμεις του με πέντε θρύλους του ελληνικού μπάσκετ για να ενισχύσει τις προσπάθειες των αθλητών της ΟΣΕΚΑ (Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο) να φτάσουν στην κορυφή.

Η πρωτοβουλία Ηοops for Hope που υλοποιεί ο ΟΠΑΠ, Μέγας Χορηγός της ΟΣΕΚΑ, σε συνεργασία με την ομοσπονδία, «επιστρατεύει» πέντε πραγματικούς θρύλους του ελληνικού μπάσκετ, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την αγορά ειδικών αμαξιδίων για τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας της ΟΣΕΚΑ.

Πέντε μοναδικά πορτραίτα των πέντε σπουδαίων του ελληνικού μπάσκετ: του «δράκου» Παναγιώτη Γιαννάκη, του killer Φραγκίσκου Αλβέρτη, του… ανθρώπου ασίστ Θοδωρή Παπαλουκά, του «γκάνγκστερ» Νίκου Γκάλη και του Greek Freak (και MVP φέτος στο NBA, μην ξεχνιόμαστε) Γιάννη Αντετοκούνμπο,αποκαλύφθηκαν μέσα από μπασκετικά challenges.

Τα πορτραίτα, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά ειδικών αμαξιδίων για τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας της ΟΣΕΚΑ, δημιουργήθηκαν από τον βραβευμένο illustrator Χάρη Τσέβη. Αποτυπώνοντας την ιστορία των αθλητών στον καμβά με ένα μοναδικό τρόπο, ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε για τα έργα αποκλειστικά αποκόμματα εφημερίδων που αναφέρονται στον κάθε αθλητή.

Το πρώτο πορτραίτο με τον Παναγιώτη Γιαννάκη αποκαλύφθηκε μετά από έναν αγώνα 3on3 και ο «Δράκος» του ελληνικού μπάσκετ έδωσε την πάσα για τον επόμενο αθλητή.

Που δεν είναι άλλος από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη. Ο «Φράγκι» έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα ίσως από τον καθένα: σκόραρε τρίποντα για την ενίσχυση των αθλητών της ΟΣΕΚΑ μαζί με παιδιά από τις ακαδημίες του σε ένα μοναδικό 3-point challenge στο πλαίσιο του Ηοops for Hope.

Επόμενος, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, που επέστρεψε στο γήπεδο μόνο για χάρη των αθλητών της ΟΣΕΚΑ! Ο πρώην διεθνής άσος και ένας από τους κορυφαίους πασέρ στην ιστορία της Euroleague πήρε μέρος σε ένα πρωτότυπο μπασκετικό challenge μαζί με παιδιά από τις ακαδημίες του.

Last but not least, ο άνθρωπος που συνέδεσε την αναγέννηση του ελληνικού μπάσκετ με το όνομά του, ο θρυλικός Νίκος Γκάλης αλλά και ο παίκτης που έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε το βραβείο του MVP στο NBA, Γιάννης, the Greek Freak, Αντετοκούνμπο!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις