Αθλητικά

Η Euroleague σκέφτεται να ακυρώσει το «μικρό» τελικό αποκάλυψε ο Παούλιους Μοτιεγιούνας

Ο CEO της διοργάνωσης αναφέρθηκε στις αλλαγές που εξετάζονται για τη νέα σεζόν

Ένας αγώνας που βρίσκει αντίθετους πολλούς παίκτες της Euroleague, αυτός του «μικρού» στο Final Four είναι πιθανό να καταργηθεί όπως ανέφερε ο CEO της Euroleague, Παούλιους Μοτιεγιούνας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον πρόεδρο της Euroleagye Ντέγιαν Μποντιρόγκα ο ίδιος έκανε γνωστό πως υπάρχει σαν σκέψη το παιχνίδι που θα κρίνει την 3η θέση στο τουρνουά να μη συνεχιστεί, αφού επί της ουσίας το ενδιαφέρον είναι μικρό και πολλές φορές οι ομάδες δεν έχουν κίνητρο να αγωνιστούν σε ένα τέτοιο αγώνα.

Παράλληλα ο Παούλιους Μοτιεγιούνας αναφέρθηκε στο ΝΒΑ Europe, καθώς και την αύξηση των ομάδων της Euroleague, κάτι που σημαίνει πως το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ της Ευρώπης είναι πιθανό να γίνει με νέα μορφή τα επόμενα χρόνια.

Αναλυτικά τα λόγια του

«Θα ήθελα να συγχαρώ τη Φενέρ και τη Μονακό, που έφτασαν στον τελικό. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ακόμη έναν αξέχαστο τελικό, που θα είναι ο ιδανικός τρόπος να γιορτάσουμε μια από τις καλύτερες σεζόν της διοργάνωσης. Το φετινό φάιναλ φορ αποδεικνύει ότι η EuroLeague είναι ένα παγκόσμιο προϊόν. Ανοίγουμε νέες αγορές, χωρίς να χάνουμε την ταυτότητά μας.

Οι οπαδοί μας είναι οι καλύτεροι στον κόσμο, ταξιδεύουν παντού. Είναι ένα ιστορικό γεγονός για πολλούς λόγους. Γιορτάζουμε 25 χρόνια. Θέλω να συγχαρώ τους πάντες, τους παίκτες, τους προπονητές, τους ιδιοκτήτες, τους οπαδούς κι εσάς τα ΜΜΕ. Φαίνεται ότι έχουμε πολλές προοπτικές για το μέλλον εδώ στο Άμπου Ντάμπι. Είχαμε μια απίστευτη σεζόν σε νούμερα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για όσα πετύχαμε φέτος.

Προτιμώ το φάιναλ φορ. Ίσως αυτή να είναι η άποψη των παικτών που έχουν χάσει πολλά φάιναλ φορ και προτιμούν τις σειρές των πλέι οφ. Εμείς και οι οπαδοί προτιμούμε τα φάιναλ φορ και τον τρόπο που καθορίζεται η νίκη.

Αν έχετε δει άλλες διοργανώσεις, ακόμα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα έλεγα ότι εμείς έχουμε τους καλύτερους διαιτητές. Οι διαιτητές είναι μέρος του συνολικού προϊόντος. Οι διαιτητές έχουν την στήριξή μας, νομίζω ότι είχαν καλή απόδοση όλη τη σεζόν και στα playoffs και στο Final Four. Όσον αφορά τις τεχνικές λεπτομέρειες, πρέπει να ρωτήσετε τους υπεύθυνους διαιτησίας. Ωστόσο, από την επόμενη σεζόν τα instant replays θα έχουν μικρότερη διάρκεια.

Πρέπει να προστεύουμε τους παίκτες, όμως δεν είναι μόνο θέμα της EuroLeague η ξεκούραση των παικτών, υπάρχει ένα συνολικό καλεντάρι, που περιλαμβάνει τα εθνικά πρωταθλήματα και τους αγώνες των εθνικών ομάδων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα