Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Η βραδιά της μεγάλης ανατροπής

Την τρίτη φορά που οι οπαδοί του Παναθηναϊκού συγκεντρώθηκαν στο ΟΑΚΑ αποζημιώθηκαν. Θα θυμάστε ίσως ότι ο Νιόμπλιας μετά την ήττα από την Καβάλα είχε δηλώσει “δύο φορές μαζέψαμε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στο γήπεδο μας και τις δύο τους στεναχωρήσαμε”.

Αυτή τη φορά οι οπαδοί αποζημιώθηκαν και με το παραπάνω. Εξήντα χιλιάδες κόσμος καταχειροκρότησε την ομάδα του Νιόμπλια που ενώ βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ κατόρθωσε να νικήσει την μεγάλη αντίπαλο. Η αλήθεια είναι ότι η Ρόμα παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε δύο φορές δεν έπεισε ότι είναι μεγάλη ομάδα. Είχε μια καλή κυκλοφορία της μπάλας και πέραν τούτου ουδέν. Η άμυνα της όπως αποδείχτηκε συναγωνιζόταν σε λάθη και επιπολαιότητες την άμυνα του Παναθηναϊκού. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Οταν όμως μπαίνουν πέντε γκολ και τρία από αυτά τα πετυχαίνει ο Παναθηναϊκός τότε μιλάμε για μεγάλη βραδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γιατί πριν αρχίσει το παιχνίδι όλα τα προγνωστικά ήταν υπέρ της Ρόμα. Οι περισσότεροι είχαν την εντύπωση ότι θα αποτυπωθούν στο χορτάρι τα συμπτώματα της αγωνιστικής κρίσης του τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός δεν έπιασε μεγάλη απόδοση, δεν καθήλωσε τους Ρωμαίους. Ομως, τους κοίταξε στα μάτια προσπάθησε να τους πιέσει ψηλά και να τους βγάλει από τον ρυθμό τους. Η Ρόμα μέτρησε δύο ευκαιρίες και έβαλε δύο γκολ. Περιορίστηκε σε μια καλή κυκλοφορία της μπάλας και σε πάγωμα του ρυθμού. Οι πράσινοι είχαν ποικιλία στο παιχνίδι τους προσπάθησαν και από τα άκρα και με κάθετο παιχνίδι προκειμένου να βάλουν σε θέση βολής τον ορεξάτο Σισέ. Η νίκη τους με βάση την εικόνα του παιχνιδιού είναι δίκαιη.

Στο Ολύμπικο, την έδρα της Ρόμα οι παίκτες του Κλαούντιο Ρανιέρι θα πρέπει να εμφανιστούν πολλοί καλύτεροι για να πάρουν την πρόκριση. Οι πιθανότητες τώρα είναι μοιρασμένες ωστόσο τον Παναθηναϊκό δεν τον απασχολεί επί του παρόντος το τι θα γίνει στην Ρώμη. Καίγεται για το τι θα γίνει στην Τούμπα. Εκεί πηγαίνει με αναπτερωμένο το ηθικό και τη σιγουριά πως η απρόσμενη ήττα από την Καβάλα δεν συνιστά αγωνιστική κρίση. Φάνηκε καθαρά στο ΟΑΚΑ ότι η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Τρία γκολ στη Ρόμα και μάλιστα με ανατροπές στο σκορ συνιστούν μεγάλη αγωνιστική επιτυχία.

Ο Παναθηναϊκός κρατάει στο χέρι του την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ αλλά και την τύχη του στο πρωτάθλημα. Οι περίπου εξήντα χιλιάδες οπαδοί του που βρέθηκαν στην Καλογρέζα έφυγαν από το γήπεδο με την βεβαιότητα ότι ο Παναθηναϊκός ήταν και παραμένει το μεγάλο φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε