Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ισπανία – Ελλάδα 16-8: Βαριά ήττα για την εθνική πόλο των γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα

Ισπανία – Ελλάδα 16-8: Βαριά ήττα για την εθνική πόλο των γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα

Η εθνική πόλο των γυναικών ήθελε τη νίκη κόντρα στην Ισπανία, για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον Β όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου στην Ντόχα, αλλά δεν μπόρεσε να κοντράρει την ομάδα της Ιβηρικής και ηττήθηκε με 16-8, για τη δεύτερη αγωνιστική στο τουρνουά.

Την πρώτη της ήττα στη φάση των ομίλων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα γνώρισε η Εθνική πόλο των γυναικών, αφού το εμπόδιο της πανίσχυρη Ισπανίας αποδείχτηκε ανυπέρβλητο (8-16).

Οι Ισπανίδες έκαναν το 2/2, κατέλαβαν την πρώτη θέση στον Β’ όμιλο και προκρίθηκαν απευθείας στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Μία νίκη και μια ήττα για την Ελλάδα που την τελευταία αγωνιστική κοντράρεται με την Κίνα (έχει το ίδιο ρεκόρ).

Η Εθνική πόλο των γυναικών προηγήθηκε 2-1 αλλά η συνέχεια δεν ήταν καθόλου καλή. Τα απογοητευτικά ποσοστά στην παραπάνω (21%, 3/14 σε αντίθεση με 67% και 6/9 της αντιπάλου) και η κακή γενικότερα εικόνα έφεραν το τελικό 16-8 για την Ισπανία που θα είναι πρώτη στον όμιλο και απευθείας στα προημιτελικά.

Η Αλεξία Καμμένου δεν είχε στη διάθεσή της δυο παίκτριες που χρησιμοποιεί στο βασικό σχήμα, την Νικόλ Ελευθεριάδου και την Ιωάννα Χυδηριώτη για ιατρικούς λόγους.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 5-2, 4-2, 5-2

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μίκι Όκα): Έστερ, Εσπάρ 2, Ορτίθ 4, Πέρεζ, Κρέσπι 1, Έλενα Ρουίθ 2, Φόρκα 2, Κάμους, Γκαρσία 3, Λέιτον 1, Τέρε, Αριάντα Ρουίθ, Πιράλκοβα 1.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 2, Βασιλική Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Ελληνιάδη, Τριχά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις