Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ιταλία: Προς οριστική διακοπή το πρωτάθλημα μπάσκετ

Ιταλία: Προς οριστική διακοπή το πρωτάθλημα μπάσκετ

Ο επίτιμος πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Ντίνο Μενεγκίν, δήλωσε σε εκπομπή πως είναι ειλημμένη απόφαση η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

Οι ιθύνοντες του ιταλικού πρωταθλήματος μπάσκετ αποφάσισαν πλέον να σταματήσουν τις παράλογες συζητήσεις για το πότε θα ξεκινήσουν ξανά τα ματς και όλα δείχνουν πως τις επόμνεες ώρες θα ανακοινωθεί η οριστική διακοπή της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα ο Ντίνο Μενεγκίν, δήλωσε στην εκπομπή “Punto Nuovo Sports Show”, πως έχει ήδη παρθεί η απόφαση για οριστική διακοπή από την ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας και απομένει μόνο η ανακοίνωσή της.

“Η ζωή είναι πιο σημαντική από τον αθλητισμό αυτή την στιγμή, οπότε είναι απαραίτητο να δώσουμε σε όλους την ευκαιρία να προστατευτούν. Θα διακόψουμε οριστικά τη σεζόν, αυτό είναι απαραίτητο” είπε αρχικά και πρόσθεσε πως “βιώνουμε μια δραματική κατάσταση αυτή την στιγμή. Θα πρέπει όλοι να είμαστε πιστοί στις αποφάσεις και τις ενημερώσεις της κυβέρνησης, πρόκειται για μια πανδημία που έχει πλήξει όλο τον πλανήτη. Κάνω τις προτάσεις μου στον κ. Τζάνι Πετρούτσι (Πρόεδρος της FIPA) ως πολίτης. Αυτή την στιγμή δεν μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε σχεδιασμός γιατί ουδείς βλέπει το φως στην άκρη του τούνελ. Είναι εντάξει να δουλεύεις με τη φαντασία, αλλά δεν βλέπω πώς όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα” δήλωσε ο Μενεγκίν κατακλήγωντας πως π”το ίδιο πρέπει να συμβεί με το ποδόσφαιρο, πρέπει όλοι να είναι ασφαλείς”.

Πάντως η διακοπή του πρωταθλήματος αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη οικονομική ζημιά, με πολλές ομάδες να σκέφτονται το ενδεχόμενο να ζητήσουν τον υποβιβασμό τους από μόνες τους, για να μην μοιραστούν τη χασούρα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις