Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ιτούδης μετά το Ελλάδα – Μεγάλη Βρετανία: «Ξεχωριστή ατμόσφαιρα, πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι»

Ιτούδης μετά το Ελλάδα – Μεγάλη Βρετανία: «Ξεχωριστή ατμόσφαιρα, πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι»

Η Εθνική Ελλάδας διέλυσε τη Μεγάλη Βρετανία με 93-71 στη Λάρισα στο ντεμπούτο του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της κι ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στην πρώτη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ.

Τι δήλωσαν ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιτούδης, καθώς και οι Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Παπαγιάννης, Λευτέρης Μποχωρίδης και Τάιλερ Ντόρσεϊ μετά τη νίκη της Εθνικής Ανδρών επί της Μεγάλης Βρετανίας (93-71).

Δημήτρης Ιτούδης: «Θέλω να συγχαρώ την ομάδα μου, όσους έπαιξαν αλλά και όσους δεν ήταν στην αποστολή για τη δωδεκάδα. Ήταν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, για μένα προσωπικά γιατί ήταν και το ντεμπούτο μου. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι πήραμε τη νίκη. Το ματς ήταν όπως το περίμενα. Ήμασταν νευρικοί στην αρχή, με μηδενική συνοχή, αλλά αλλάξαμε το μομέντουμ μέσα από την άμυνά μας και κλείσαμε το ημίχρονο στο +1. Στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν η καθοριστική στιγμή, με τον Τάιλερ να αναγκάζει τους αντιπάλους να επαναπροσδιορίσουν την άμυνά τους. Σκόραρε αλλά βρήκε καλές συνεργασίες με τον Παπαγιάννη. Ο Μποχωρίδης βοήθησε πολύ, ο Γκίκας επίσης, μπορώ να αναφέρω όλους τους παίκτες. Η Μ. Βρετανία είχε απουσίες, αλλά είναι μια πολύ καλή και αθλητική ομάδα. Δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι, ήταν μια ακόμη μέρα στη δουλειά».

Ιωάννης Παπαπέτρου: «Ήταν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη. Θέλω να συγχαρώ την ομάδα της Μ. Βρετανίας που πάλεψε ως το τέλος, αλλά και να ευχαριστήσω το κοινό που γέμισε το γήπεδο. Απολαύσαμε αυτή την εβδομάδα και το παιχνίδι πάρα πολύ και πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη».

Γιώργος Παπαγιάννης: «Είναι περηφάνια η Εθνική ομάδα και είναι πολύ σημαντικό να δίνεις χαρά στον κόσμο. Θέλουμε να δίνουμε χαμόγελα στους φιλάθλους και να κάνουν όνειρα για να φτάσουμε ψηλά. Είναι δύσκολο για μας μέσα στη χρονιά, όπως είναι το πρόγραμμα, αλλά σου δίνει χαρά. Ανεξάρτητα από το πότε παίζει η Εθνική ομάδα, είναι χαρά να παίζεις σε αυτή την ομάδα. Με τον Τάιλερ (σ.σ. Ντόρσεϊ) είχα να παίξω πολλά χρόνια, ήταν μια πάρα πολύ καλή συνεργασία και περιμένω τη συνέχεια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που παίζουν στα παράθυρα. Για το Ευρωμπάσκετ σίγουρα υπάρχουν δυνατότητες και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάμε ψηλά».

Λευτέρης Μποχωρίδης: «Είχαμε άγχος στην αρχή. Η Μ. Βρετανία έχει παίκτες που μπορούν να σου προκαλέσουν πρόβλημα αν τους αφήσεις. Όμως από το ημίχρονο και μετά λυθήκαμε, παίξαμε όπως έπρεπε και φτάσαμε στη νίκη. Προσωπικά προσπαθώ να είμαι έτοιμος, είτε παίξω από την αρχή, είτε μπω αργά στο παιχνίδι. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι και να κάνω αυτό που μου ζητά η ομάδα».

Τάιλερ Ντόρσεϊ: «Νιώθω πολύ όμορφα και χαίρομαι που φοράω αυτή τη φανέλα. Είναι ωραία να έρχεται η Εθνική ομάδα να παίζει στην περιφέρεια και χαίρομαι που ήρθαν πολλά παιδιά στο γήπεδο. Δεν θέλω να αφήσω κανένα παιδί που ζητά μια φωτογραφία ή αυτόγραφο παραπονεμένο. Κι εγώ το ίδιο θα ήθελα μικρός από έναν άνθρωπο που θαυμάζω. Είχαμε μόνο μια εβδομάδα προετοιμασίας, δυσκολευτήκαμε στην αρχή, αλλά παίξαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο και πήραμε μεγάλη διαφορά. Είναι μόνο η αρχή για μας. Έχουμε πολύ ταλέντο για να καταφέρουμε κάτι καλό, είμαι αισιόδοξος».

Νέιτ Ρέινκινγκ (προπονητής Μ. Βρετανίας): «Πιστεύω πως κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Μετά το ημίχρονο η πίεση που άσκησε η ελληνική ομάδα οδήγησε σε πολλά λάθη. Δεχτήκαμε 26 πόντους από λάθη μας και δεν διαχειριστήκαμε καλά την πίεσή τους. Είναι δύσκολο να αντιπαρέλθεις τόσα λάθη. Η Ελλάδα έπαιξε καλά, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, ευστόχησε σε μακρινά σουτ και έκανε κάποια μεγάλα σερί».

Νταν Κλαρκ (αρχηγός Μ. Βρετανίας): «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τη νίκη. Για μας το πρώτο ημίχρονο είχε πολλά θετικά στοιχεία. Η προετοιμασία ήταν δύσκολη, γιατί έλειπαν πολλοί παίκτες. Το θετικό για το μέλλον είναι ότι είχαμε πολλά νέα παιδιά στην αποστολή. Το δεύτερο ημίχρονο έκανε τη διαφορά στον αγώνα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις