Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Καμίλα Βαλίεβα: Τα δάκρυα και η «σκληρή» μεταχείριση από την προπονήτριά της

Καμίλα Βαλίεβα: Τα δάκρυα και η «σκληρή» μεταχείριση από την προπονήτριά της
Reuters

Η Καμίλα Βαλίεβα ολοκλήρωσε με δάκρυα την επεισοδιακή παρουσία της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2022 και πλέον να βρίσκεται πίσω στη Μόσχα, αλλά συνεχίζει να απασχολεί την αθλητική επικαιρότητα.

Έχοντας στη…πλάτη της ένα σκάνδαλο ντόπινγκ, που «έσκασε» κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, η Καμίλα Βαλίεβα ολοκλήρωσε τις προσπάθειες της στο καλλιτεχνικό πατινάζ με δάκρυα, αφού στο ατομικό των γυναικών δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, μιας και δεν μπόρεσε να εκτελέσει καλά το πρόγραμμα της.

Η εικόνα της, να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα της έκανε το γύρο του κόσμου, όπως και η… ψυχρή στάση των προπονητών της. Ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, θέλησε να σχολιάσει αυτά που αντίκρυσε, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Όταν στη συνέχεια είδα πώς την υποδέχτηκε το στενότερο περιβάλλον της, με τέτοια τρομερή ψυχρότητα, ήταν ανατριχιαστικό να το βλέπω αυτό. Αντί να την παρηγορούν, αντί να προσπαθήσουν να τη βοηθήσουν».

Η προπονήτριά της, Ετερί Τουτμπερίτζε, δεν… στάθηκε στην Βαλίεβα, όπως γίνεται συνήθως σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Ο «ψυχρός» τρόπος με τον οποίο της συμπεριφέρθηκε έγινε αντικείμενο συζήτησης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, όταν η Βαλίεβα βγήκε από τον πάγο, η προπονήτρια την ρώτησε: «Γιατί σταμάτησες να αγωνίζεσαι; Γιατί το άφησες; Εξήγησέ μου, γιατί; Μετά το άξελ κατέθεσες τα όπλα!»

Πάντως, πρέπει να αναφέρουμε ότι όταν «έσκασε» η είδηση ότι η Βαλίεβα βρέθηκε ντοπέ, η 15χρονη Ρωσίδα εμφανίστηκε αρκετές φορές στην αγκαλιά της προπονήτριάς της, κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

Να σημειωθεί ακόμα ότι μια από τις αθλήτριες της Τουτμπερίτζε είχε ένα.. ξέσπασμα κατά τη διάρκεια των Αγώνων, βλέποντας την Βαλίεβα δακρυσμένη. Ο λόγος για την Αλεξάντρα Τρούσοβα, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. «Το μισώ αυτό το άθλημα. Το μισώ. Τα μισώ όλα αυτά. Δε θα πάω στην τελετή μεταλλίων. Δε θέλω να πάω» ακούστηκε να λέει πάνω στο θυμό της η αθλήτρια.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις