Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Καραμπάγκ – Ολυμπιακός 0-0: Πρώτος βαθμός αλλά αποκλεισμός από το Europa League για τους «ερυθρόλευκους»

Καραμπάγκ – Ολυμπιακός 0-0: Πρώτος βαθμός αλλά αποκλεισμός από το Europa League για τους «ερυθρόλευκους»
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ολυμπιακός ήταν βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, είχε τις ευκαιρίες να φύγει με το διπλό αλλά έμεινε στο 0-0 με τη Καραμπάγκ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League αλλά έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στο Europa Conference League.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε ορθολογικά στο Μπακού, όντας πιο σοβαρός στην αμυντική του λειτουργία αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα με αποτέλεσμα να κολλήσει στο μηδέν με τη Καραμπάγκ, στρέφοντας πλέον την προσοχή του στο Europa Conference League, με τους ερυθρόλευκους να δίνουν μάχη με τη Νάντ για μια θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το 2023.

Ο αγώνας

Το πρώτο δεκάλεπτο δεν είχε αξιόλογες ευκαιρίες με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα, με την ομάδα του Μίτσελ να έμοιαζε να περιμένει τους Αζέρους χωρίς να ρισκάρει πίεση ψηλά.

Στο 16 ‘ ήρθε η πρώτη φάση για τους γηπεδούχους οι οποίοι συνδυάστηκαν ωραία αλλά το τελείωμα του Βεσίνοφ πέρασε ψηλά άουτ.
Στο 22′ ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπιελ και τη κεφαλιά του Ντόι να περνάει άουτ.
Οι ερυθρόλευκοι μετά το 25λεπτο έδειξαν να αφυπνίζονται  με τον Μίτσελ να γυρνάει το σύστημα 4-4-2 κυκλοφορώντας καλύτερα τη μπάλα.
Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι  έφτασαν μια ανάσα από τον ανοίξουν το σκορ αλλά η σέντρα σουτ του Καμαρά κατέληξε στο δοκάρι, ενώ λίγα λεπτά ο αργότερα ο Κούντε δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, με τον Μαγκομενταλίγιεφ να αποκρούει.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μίτσελ εμφανίστηκε βελτιωμένη κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο και κράτησε μακριά τους γηπεδούχους από την εστία του Πασχαλάκη.

Στο 59΄ο Κούντε έκανε μια εκπληκτική επέλαση με τον Καμερουνέζο να σουτάρει στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ενώ είχε τις επιλογές των Μαρσέλο και Καμαρά.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα έμεινε μέχρι τέλους με τους Πειραιώτες να φεύγουν αλώβητοι από το Μπακού, παίρνοντας το πρώτο βαθμό στη διοργάνωση και στις τελευταίες δυο αγωνιστικές θα παλέψει με τη Ναντ για μια θέση στο Europa Conference League.

ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ: Μαγκομενταλίγεφ, Βέσοβιτς, Μουσταφαζάντε, Χουσεΐνοφ, Γιαφαργκουλίγεφ (85′ Μπαΐράμοφ), Γκαράγιεφ (68′ Ρομαό), Αλμέιντα, Σεϊντάεφ, Κάντι (62′ Όζομπιτς), Ζουμπίρ, Οβούσου (68′ Α. Χουσεΐνοφ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Βρσάλικο, Ρέαμπτσουκ, Βρουσάι (86′ Ροντρίγκες), Κούντε (69′ Εμβιλά), Μπουχαλάκης (86′ Ίνπμπομ Χουάνγκ), Μπιέλ (60′ Βαλμπουενά), Αμπουμπακάρ Καμαρά, Ουί Τζο Χουάνγκ (60′ Μαρσέλο).

Το αποτελέσματα στον όμιλο
Καραμπάγκ – Ολυμπιακός 0-0
Ναντ – Φράιμπουργκ 0-4

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις