Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας, Ξάνθη – Ιωνικός 1-2: Ανατροπή σε τρία λεπτά και πρόκριση

Κύπελλο Ελλάδας, Ξάνθη – Ιωνικός 1-2: Ανατροπή σε τρία λεπτά και πρόκριση
Intime.gr

Ο Ιωνικός βρέθηκε με την… πλάτη στον τοίχο στην έδρα της Ξάνθης, για 75′ λεπτά ήταν “φάτσα” με τον αποκλεισμό από τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά μέσα σε τρία λεπτά έφερε “τούμπα” την πρόκριση (2-1).

Μόλις στο 4’ η Ξάνθη σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ κόντρα στον Ιωνικό, με τον Ιμπραΐμι να είναι άστοχος σε εκτέλεση πέναλτι. Στο 26’ όμως οι Ακρίτες έφτασαν στο 1-0 με ωραίο μακρινό σουτ του Πλατέλλα.

Η Ξάνθη θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματα της στο 31′, αλλά ο Ιμπραΐμ “σημάδεψε” το δοκάρι του Ιωνικού με κοντινό πλασέ. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα στο 67′ με τον Τουράμ, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε ως off side, με τους ανθρώπους της ομάδας της Νίκαιας να διαμαρτύρονται για λανθασμένη υπόδειξη.

Ο Ιωνικός έφερε τα πάντα.. τούμπα μέσα σε τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 76′ ο Ντάλσιο πήρε το γύρισμα του Τουράμ στο ύψος της μικρής περιοχής της Ξάνθης και σε κενή εστία έφερε το ματς στα ίσα. Από δημιουργός, στο 79′ ο Τουράμ έγινε… εκτελεστής, κάνοντας το 1-2 για την ομάδα της Νίκαιας.

Η Ξάνθη πίεσε για να στείλει το ματς στην παράταση και στο 86’… φώναξε πως η μπάλα πέρασε την γραμμή του τέρματος στην προσπάθεια του Κρητικού, με τον διαιτητή και τον επόπτη να μην δείχνουν “σέντρα”.

Οι Ακρίτες συνέχισαν την προσπάθεια τους και στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων είδαν τον Μπάτζιο να απομακρύνει σχεδόν πάνω στη γραμμή το πλασέ που έγινε μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Ακολούθησε το σφύριγμα της λήξης και… νεύρα εντός αγωνιστικού χώρου, χωρίς όμως να ξεφύγουν τα πράγματα.

Οι συνθέσεις:

ΞΑΝΘΗ (Τζέιμι Μονρόι): Ίτσο, Μιχαήλ, Πολίμος, Παπάζογλου (74΄ Μπάτζιος), Τζανακάκης (74΄ Δεληγιαννίδης), Δόρης (64΄ Κρητικός), Γκόμες, Πλατέλλας, Ιμπραϊμι (74΄ Διαμαντόπουλος), Τσέλιος (90΄+ Δημητριάδης), Μονρόουζ

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Λουάν, Μύγας, Βαλεριάνος (61΄ Καμπράλ), Κωνσταντινίδης (46΄ Βαφέας), Κιάκος, Μπάσα (46΄ Αοσμαν), Ντάλσιο, Πογοσιάν (46΄ Γκοτσούλιας), Μάναλης (85΄ Σάντσες), Τουράμ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις