Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Λουτσέσκου μετά το Βόλος – ΠΑΟΚ: «Έκανα λάθος με τον Κωνσταντέλια πέρυσι, δεν ήθελα να φύγει ο Λύρατζης»

Λουτσέσκου μετά το Βόλος – ΠΑΟΚ: «Έκανα λάθος με τον Κωνσταντέλια πέρυσι, δεν ήθελα να φύγει ο Λύρατζης»
Φωτογραφία Eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ “σφράγισε” την πρόκρισή του στη φάση των προημιτελικών στο Κύπελλο Ελλάδας, μετά τη δεύτερη νίκη επί του Βόλου και ο Ραζβάν Λουτσέσκου απάντησε για τα… πάντα στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα.

Ο Λουτσέσκου μίλησε για το παιχνίδι με το Βόλο, αλλά και ολόκληρη τη σεζόν για τον ΠΑΟΚ, με φοβερές ατάκες για τον Κωνσταντέλια, τον Μάρκος Αντόνιο, τον Μιχαηλίδη και τον Λύρατζη.

Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου

Για τον Κωνσταντέλια και τα βήματα προόδου που έχει κάνει και στο σκοράρισμα: «Ίσως την περασμένη χρονιά να έκανα λάθος για την τοποθέτησή μου για τον Κωνσταντέλια. Θα έπρεπε να είχα πει πως ο Γιάννης θα πρέπει να βελτιωθεί στον τομέα της ωριμότητας. Στο ματς, την ώρα που βγήκε αλλαγή του είπα, πως βλέπω από εκείνον μια μεγάλη βελτίωση από τον ίδιο στην ωριμότητα και στην υπευθυνότητα του στο παιχνίδι του. Αλλά πιστεύω ότι μπορεί να εστιάσει ακόμη περισσότερο σε αυτό, να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματικός. Να μην καθυστερεί για μια στιγμή για παράδειγμα στο παιχνίδι, να παίζει για την ομάδα και να μην έχει αυτό το εύκολο να παίζει με τη μπάλα. Το έχει φυσικά αυτό, αυτό είναι το ταλέντο του και την προσωπικότητά του να βγάζει αυτόν τον ωραίο τρόπο παιχνιδιού. Αλλά από την άλλη όταν η ομάδα πρέπει να κερδίσει, δεν πρέπει να έχει πολλές καταστάσεις σαν αυτές. Γιατί από μια χαμένη μπάλα από έλλειψη ωριμότητας μπορεί να φτάσεις στο σημείο να δεχθεί η ομάδα σου ένα γκολ. Αυτός είναι ο τρόπος του και το εκτιμώ, του το είπα, δεν έχω κανένα πρόβλημα αλλά πρέπει να στοχεύσει στο να κερδίζει η ομάδα και να δίνει τον καλύτερο του εαυτό για αυτόν τον στόχο».

Για τον Μάρκος Αντόνιο: «Δυστυχώς και γι’ αυτόν και για την ομάδα υπήρχε αυτή η μακρά και δύσκολη περίοδο του τραυματισμού που… τιμώρησε και αυτόν αλλά και την ομάδα καθώς στερήθηκε έναν παίκτη με τη δική του ποιότητα και τα δικά του χαρακτηριστικά. Οι άλλοι παίκτες κέρδιζαν εκείνο το διάστημα ρυθμό και αυτοπεποίθηση με τις συνεχόμενες νίκες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνει πίσω σε σχέση με τους συμπαίκτες του. Πάλεψε για να επιστρέψει, έδωσε τον δικό του αγώνα. Έδινε τα πάντα για να επιστρέψει αλλά ήταν δύσκολο να βγει κάποιος άλλος και να μπει αυτός στη θέση τους. Αλλά ως δεκάρι μπορεί να μας δώσει κάτι διαφορετικό σε δύσκολες στιγμές και σε σημαντικά ματς. Μπορεί να είναι μια καλή επιλογή, είναι γρήγορος, είναι έξυπνος, είναι πολύ υπεύθυνος στα τρεξίματα και στο πρέσινγκ, διαβάζει το παιχνίδι καλά και έχει καλές επιστροφές. Άρα είναι μια επιλογή και βήμα-βήμα θα δούμε αφού είναι μια μακρά περίοδος με πολλά παιχνίδια».

Για τον Μιχαηλίδη και το αν έχει κάνει άλμα σε σχέση με πέρσι: «Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο απόδοσης σε όλους τους τομείς. Και στο build up και στην άμυνα και σε επίπεδο τοποθέτησης, συγκέντρωσης και υπεθυνότητας. Αυτή την στιγμή πιθανότατα βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του, όσο βρίσκομαι εγώ στον ΠΑΟΚ. Δείχνει πιο ώριμος στο παιχνίδι του και πιο aggressive. Μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο». 

Για τη διαχείριση της ήττας από τον Άρη και το θέμα της παραμονής του Λύρατζη: «Θα είμαι 100% ειλικρινής μαζί σας για τον Λύρατζη. Δεν ήθελα να φύγει, ήθελα να μείνει στην ομάδα. Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα παίξει, αλλά με την συχνότητα των αγώνων είναι σημαντικό να τον έχουμε εδώ για την ομάδα. Ήταν άτυχος, το γνωρίζω επειδή είναι ένας σοβαρός παίκτης, ο πιο επαγγελματίας παίκτης που έχω γνωρίζει στην ζωή. Όταν λέω ότι είναι άτυχος, εννοώ τον τραυματισμό του στην αρχή της σεζόν και έμεινε πίσω στον εσωτερικό ανταγωνισμό, με τους άλλους παίκτες στην ίδια θέση. Σε μια στιγμή μπορεί να έρθει η ώρα που θα παίξει και θα πρέπει να είναι έτοιμος. Τον θέλω εδώ, αυτή είναι η απόφαση μου. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρει τον χώρο του, αλλά αισθάνομαι ότι θα βρει τρόπο και χώρο να παίξει.  

Όσο για την διαχείριση της ήττας, ποτέ μια ήττα δεν είναι εύκολη στην διαχείριση. Όλοι είναι πεσμένοι, χάνουν λίγο την καλή ψυχολογία τους και είναι δύσκολο να μιλήσεις. Πρέπει να αναλύσεις τι δεν πήγε καλά, αλλά δεν χρειάζεται να μείνουμε σε αυτό. Είχαμε μια καλή περίοδο, σε εξαιρετική κατάσταση, είμαστε μέσα σε τρεις διοργανώσεις και με ένα σερί νικών. Με ένα αρνητικό αποτέλεσμα δεν είναι δυνατόν να σβηστούν όλα. Πολλές ομάδες στην Ευρώπη έχουν ανάλογη πορεία και χάνουν, αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να προχωρήσουμε μπροστά και να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Αυτή η πρόκριση είναι σημαντική για το γκρουπ και συνεχίζουμε στο Κύπελλο».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις