Κυριακή, 3 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μάκης Γιατράς: «Σταματάω από τον Προμηθέα για θέμα υγείας, ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου»

Μάκης Γιατράς: «Σταματάω από τον Προμηθέα για θέμα υγείας, ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου»
Intime.gr

Επιβεβαιώθηκαν τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Μάκη Γιατρά, να αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία του Προμηθέα. Ο Έλληνας τεχνικός το ανακοίνωσε, μετά την ήττα των Πατρινών (98-83) απ’ την Τουρκ Τέλεκομ στο «Δημήτρης Τόφαλος» στο EuroCup.

Ο Μάκης Γιατράς -συγκινησιακά φορτισμένος- μίλησε στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα του Προμηθέα με την Τουρκ Τέλεκομ, τον τελευταίο του στον πάγκο της ομάδας για την απόφασή του να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία των Πατρινών.

Ο Έλληνας κόουτς αναφέρθηκε σε πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, λέγοντας ότι αυτό που συμβαίνει είναι πάνω από τις δυνάμεις του και κάλεσε τους φίλους της ομάδας να συνεχίσουν να την στηρίζουν.

«Θα ήθελα να μιλήσω πρώτα για το παιχνίδι και μετά θα πω κάποια άλλα πράγματα. Κάναμε την προσπάθειά μας, παίξαμε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Όταν δέχεσαι 98 πόντους δεν έχεις ελπίδες να κερδίσεις. Τιμωρήσανε κάνε αδυναμία μας στην άμυνα. Διάβασαν πολύ καλά το παιχνίδι στην τέταρτη περίοδο. Συγχαρητήρια στην Τουρκ Τέλεκομ. Η ομάδα θα συνεχίσει και θα είναι ψηλά στο Eurocup και με τη στήριξη του κόσμου μπορεί να φτάσει ακόμα πιο ψηλά», ανέφερε ο Γιατράς και συνέχισε:

«Λόγω ενός προσωπικού προβλήματος υγείας το οποίο δεν είναι τώρα, αλλά είναι εδώ και ένα μήνα. Οι άνθρωποι της ομάδας μου φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν να με βοηθήσουν. Ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου. Να πώ λύγισα; Λύγισα. Να πώ φοβήθηκα; Φοβήθηκα. Δεν θα συνεχίσω στον Προμηθέα. Ζητώ συγγνώμη από την διοίκηση και τον κόσμο. Θέλω ο κόσμος να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα. Δεν είμαι να πεθάνω.

Πρέπει να αλλάξω κάποια πράγματα, κάποια που είναι εμφανή. Το μόνο καλό είναι ότι μου πάει το σακάκι. Υπάρχουν και άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με την ψυχική υγεία. Θέλω ο κόσμος να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα. Εγώ δεν μπορώ να είμαι στο 100% στην ομάδα. Η ομάδα είναι οικογένειά μου και αυτή ήταν η πιο σωστή απόφαση για την υγεία μου και το καλό της ομάδας».

Ο Μάκης Γιατράς συνέχισε εμφανώς συγκινημένος… «Δεν έχει να κάνει με νίκη ή με ήττα. Αυτό έχει να κάνει με το θέμα υγείας. Εγώ δεν έπαιρνα ούτε ντεπόν, ούτε χάπι. Μπήκα σε μια διαδικασία, μετά το παιχνίδι με τα Κανάρια Νησιά. Οι άνθρωποι της ομάδας έκαναν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Έκανα τις προσπάθειές μου. Αυτό που μου συμβαίνει είναι πάνω από τις δυνάμεις μου. Αν ήταν να κάνω κακό μόνο στον εαυτό μου και όχι στην ομάδα θα άντεχα μέχρι το τέλος», κατέληξε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις