Δευτέρα, 17 Ιουν.
25oC Αθήνα

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2: Κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας και κέρδισε και «εισιτήριο» για το Europa League

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2: Κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας και κέρδισε και «εισιτήριο» για το Europa League
Reuters

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας για 13η φορά στην ιστορία της. Στον τελικό του Γουέμπλεϊ, η ομάδα του Τεν Χάαγκ νίκησε με 2-1 τη Μάντσεστερ Σίτι και σήκωσε το τρόπαιο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού, κάτι που της έδωσε και ένα “εισιτήριο” για το Europa League της νέας περιόδου.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ακούσει… πολλά από φίλους και αντιπάλους, για την εικόνα που είχε φέτος. Στο φινάλε της ποδοσφαιρικής σεζόν, όμως, η ομάδα του Τεν Χάαγκ κατάφερε να κερδίσει έναν τίτλο. Και τι τίτλο! Τον πιο σημαντικό στην Αγγλία. Οι “κόκκινοι διάβολοι” νίκησαν την Μάντσεστερ Σίτι στο Γουέμπλεϊ (2-1) και κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας. Μάλιστα, το τρόπαιο αυτό έδωσε στην ομάδα του Μάντσεστερ και το “εισιτήριο” για το Europa League της νέας σεζόν.

Ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας είχε μια χαρακτηριστική εικόνα στο πρώτο του εικοσάλεπτο. Η Μάντσεστερ Σίτι είχε την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφόρησε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, αλλά δεν μπόρεσε να βρει κενούς χώρους και ή να διασπάσει την καλά οργανωμένη αμυντική λειτουργία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αν και δέχθηκε πίεση, η ομάδα του Τεν Χάαγκ δεν είδε την εστία της να απειλείται.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έψαξε κάποιες κάθετες μπαλιές προς τον Ράσφορντ και στο 22′ -κόντρα στη ροή του αγώνα- πλησίασε με αξιώσεις την εστία του Ορτέγκα. Από λάθος των “πολιτών” ο ΜακΤόμινεϊ έπιασε σουτ εντός μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε σε προβολή που μπήκε.

Η Μάντσεσερ Γιουνάιτεντ έδειξε μεγάλη ηρεμία στις κινήσεις της και πριν βγει το πρώτο μέρος, κατάφερε να φτάσει στο 0-2. Στο 30′ ο Γκβάρντιολ δεν έκανε καλή συνεννόηση με τον πορτιέρε της Σίτι, έκανε λάθος γύρισμα με κεφαλιά και ο Γκαρνάτσο έκανε το 0-1 προ κενής εστίας.

Η ομάδα τoυ Τεν Χάαγκ συνέχισε να παίξει με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας της Μάντσεστερ Σίτι και στο 38′ σκόραρε με τον Ράσφορντ., τέρμα που ακυρώθηκε ως οφσάιντ (ο Γκαρνάτσο που έκανε την ασίστ, πήρε την μπάλα από αντικανονική θέση). Ένα λεπτό μετά, όμως, ο Μέινου με ωραίο σουτ μετά την ασίστ του Μπρούνο Φερνάντες νίκησε τον Ορτέγκα, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έριξε στο ματς με την έναρξη της επανάληψης Ακάντζι και Ντοκού. Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε δυνατά και στο 55′ είχε δοκάρι, σε πλασέ του Χάαλαντ. Λίγα λεπτά μετά (59′) -και με τον Άλβαρεζ να έχει περάσει στη θέση του Ντε Μπρόινε- ο Ονάνα είχε μεγάλη επέμβαση σε σουτάρα του Γουόκερ. Στο 65′ ο Αργεντινός επιθετικός πλάσαρε μόλις άουτ, χάνοντας απίστευτο τετ-α-τετ.

Η Μάντσεστερ Σίτι ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και έκλεισε την αντίπαλη ομάδα στα καρέ της. Στο 79′ ο Ονάνα είχε νέα μεγάλη επέμβαση σε διαγώνιο σουτ του Γουόκερ. Λίγο πριν, οι “πολίτες” φώναξαν για πέναλτι πάνω στον Χάαλαντ, με τον διαιτητή και το VAR να μη δίνουν κάτι.

Το ματς πήρε… φωτιά στο 87′, με τον Ντοκού να ελίσσεται από θέση δεξιά, να πιάνει το σουτ εντός μεγάλης περιοχής και να νικάει τον Ονάνα -που φέρει ευθύνη- για το 1-2.

Τελικά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δε δέχθηκε άλλο γκολ στα λεπτά που απέμειναν κι έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ένα τρόπαιο που δίνει την δυνατότητα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κλείσει με θετικό τρόπο μια αρκετά δύσκολη και γεμάτη αναποδιές χρονιά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις