Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μαραντόνα – “Εάν βρισκόταν σε ένα πιο… ανθρώπινο μέρος, θα ήταν ζωντανός”

Μαραντόνα – “Εάν βρισκόταν σε ένα πιο… ανθρώπινο μέρος, θα ήταν ζωντανός”
Reuters

Ο δικηγόρος της νοσοκόμας που φρόντιζε τον Ντιέγκο Μαραντόνα, πριν το θάνατο του, εξήγησε τις συνθήκες που υπήρχαν, πριν «φύγει» από τη ζωή ο σπουδαίος Αργεντινός, κάνοντας αναφορά στο χτύπημα που είχε ο θρυλικός Αργεντινός στο κεφάλι αλλά και στο σπίτι που πέρασε τις τελευταίες του στιγμές. “Εάν βρισκόταν σε ένα μέρος πιο ανθρώπινο στην Αργεντινή, θα ήταν ζωντανός” τόνισε.

 

Ο Ροδόλφο Μπακέ (δικηγόρος της Νταϊάνα Μαντρίν) μίλησε στο «Total Football» και αναφέρθηκε στις συνθήκες θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, αλλά και στο εάν η πελάτισσά του δεν ήταν τόσο κοντά όσο θα έπρεπε να ήταν, όπως ισχυρίζονται αρκετοί.

 

«Ο θάνατος του Μαραντόνα έχει τις συνέπειές του στα καρδιακά προβλήματα που είχε και που δεν αντιμετωπίστηκαν με την σοβαρότητα που θα έπρεπε. Ο Ντιέγκο δεν έλαβε την περίθαλψη που απαιτούσαν τα καρδιακά προβλήματα από τα οποία υπέφερε. Είχε πολύ υψηλή αρτηριακή πίεση. Όμως σε κάθε περίπτωση στις Τετάρτη 20 Νοεμβρίου ο Μαραντόνα έπεσε και χτύπησε. Είχε την ουλή από την επέμβαση στο αριστερό μέρος του κεφαλιού του και έπεσε και χτύπησε στο δεξί μέρος. Όμως δεν μεταφέρθηκε σε ένα νοσοκομείο για να του δοθεί η ιατρική περίθαλψη που χρειαζόταν. O θάνατος του Ντιέγκο είναι ευθύνη την ιατρικής ομάδας που τον περιέθαλπε».

 

Για την άποψη ότι η νοσοκόμα του Μαραντόνα φέρει ευθύνη για το θάνατό του είπε: «Αυτή είναι η άποψη των δημοσιογράφων στην Αργεντινή, των Μέσων Ενημέρωσης. Η νοσοκόμα και οι άνθρωποι που ήταν κοντά του εκείνες τις ώρες μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι ο Μαραντόνα έπεσε, πως είχε υψηλή καρδιακή πίεση και πως δεν έπαιρνε τα χάπια που θα έπρεπε μετά την επέμβαση που έκανε. Εάν ο Μαραντόνα βρισκόταν σε ένα μέρος πιο ανθρώπινο στην Αργεντινή, σε ένα πιο μέρος ανθρώπινο στην Ελλάδα, ή σε ένα μέρος διαφορετικό από εκείνο που βρισκόταν στην αποθεραπεία του μετά την επέμβαση, ο Μαραντόνα αυτή τη στιγμή θα ήταν ζωντανός».

 

Για το αν το σπίτι που πέρασε τις τελευταίες του ώρες ο Μαραντόνα άρμοζε στο προφίλ και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, ανέφερε: «Δεν ήταν ένα σπίτι που ταιριάζει σε έναν ασθενή με εξαρτήσεις και καρδιακά προβλήματα. Δεν υπήρχε ασθενοφόρο, δεν υπήρχε το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για να περιθάλψει τον Ντιέγκο, δεν υπήρχε απινιδωτής για την καρδιά του. Άρα λοιπόν αυτό το σπίτι δεν ήταν εξοπλισμένο για να περιθάλψει έναν τέτοιο ασθενή. Το σπίτι αυτό ήταν πολύ μικρό και όχι μεγάλο όπως θα ταίριαζε στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα Αυτό το σπίτι δεν ταίριαζε στην ποιότητα της ζωής που είχε, που θα του ταίριαζε και που θα έπρεπε να έχει ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις