Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Μίκαελ Σουμάχερ: Εννέα χρόνια από το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή

Μίκαελ Σουμάχερ: Εννέα χρόνια από το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή

Σαν σήμερα 29 Δεκεμβρίου, πριν από εννέα χρόνια (2013), ο Μίκαελ Σουμάχερ είχε ένα σοβαρό ατύχημα που έμελλε του αλλάξει για πάντα όλη τη ζωή.

Εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (29/12) από την ημέρα του σοβαρού ατυχήματος του Μίκαελ Σουμάχερ. Ο θρυλικός πιλότος της Formula 1 τραυματίστηκε στο κεφάλι, ενώ έκανε κι στις γαλλικές Άλπεις. 

Από τότε, η ζωή του Γερμανού άλλαξε ριζικά και κανείς δεν γνωρίζει με λεπτομέρειες την κατάσταση της υγείας του, αφού η οικογένεια του έχει επιλέξει να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Εννιά χρόνια μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος. Αυτό υποστηρίζουν τουλάχιστον όσοι τον έχουν δει.

Η ζωή του δεν κινδυνεύει, αλλά είναι πολύ αδύνατος, με εγκεφαλική βλάβη που θέτει σε κίνδυνο την ικανότητα της συνείδησης και της κίνησης. Έχει πάντα πολλούς γιατρούς στο πλευρό του που τον βοηθούν με καθημερινές φυσιοθεραπείες και θεραπείες.

Ο τραυματισμός και η μάχη του Σουμάχερ

Να θυμίσουμε ότι στις 29 Δεκεμβρίου 2013 ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, ενώ έκανε σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων.

Ακολούθησαν αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις για να κρατήσουν στη ζωή τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, ο οποίος νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λοζάνης, προκειμένου να συνεχίσει την αποθεραπεία του.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 έγινε γνωστό ότι ο Γερμανός είχε μεταφερθεί στο σπίτι του στις όχθες της λίμνης της Γενεύης, προκειμένου να συνεχίσει εκεί την αποκατάστασή του.

Ο «Σούμι» δέχεται στο σπίτι του τη φροντίδα των γιατρών και της οικογένειάς του, ωστόσο από τότε επικρατεί… σιωπή γύρω από την κατάσταση της υγείας και την πορεία της ανάρρωσής του, καθώς μόνο οι στενοί συγγενείς και λίγοι έμπιστοι φίλοι μπορούν να μπαίνουν στην οικία του.

Ένας από αυτούς είναι ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Ζαν Τοντ, ο οποίος ήταν ο γενικός διευθυντής της Ferrari, με την οποία ο Σουμάχερ… σάρωνε τους τίτλους στη Φόρμουλα Ένα το διάστημα 2000-04.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις