Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μίλτος Τεντόγλου, Εμμανουήλ Καραλής και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αγωνίζονται σε μίτινγκ σε Σουηδία και Αυστραλία

Μίλτος Τεντόγλου, Εμμανουήλ Καραλής και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αγωνίζονται σε μίτινγκ σε Σουηδία και Αυστραλία

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκινάει τους αγώνες του στον κλειστό στίβο για το 2023 από το μίτινγκ του Γκέτεμποργκ (02/02), ενώ ο Εμμανουήλ Καραλής και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα αγωνιστούν σε Ουψάλα και Καμπέρα αντίστοιχα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκινάει μία ακόμη χρονιά με υψηλές προσδοκίες, την Πέμπτη (2/2) στο μίτινγκ του Γκέτεμποργκ. Από το 2018 και το χρυσό μετάλλιο στο Βερολίνο, ο Μίλτος Τεντόγλου, αποτελεί ίσως το σταθερότερο άλτη του πλανήτη. Οι προσδοκίες γύρω από το όνομα του υψηλές, αποτέλεσμα των δικών του εξαιρετικών αποτελεσμάτων. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι θέτει και φέτος στόχους που…γράφουν ιστορία.

Ο αθλητής προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης ώστε να γίνει ο πρώτος άλτης στην ιστορία της διοργάνωσης με τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο μήκος. Η αρχή της προσπάθειας θα γίνει την Πέμπτη (2/2) στο Γκέτεμποργκ, σε έναν αγώνα όπου η παρουσία του θα έχει καθαρά προπονητικό χαρακτήρα, δίχως όμως να σημαίνει πως δεν θα κυνηγήσει μεγάλες επιδόσεις.

“Μία ακόμη σεζόν ξεκινάει με στόχο το Ευρωπαϊκό κλειστού. Ο πρώτος αγώνας θα μας δώσει εικόνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Σίγουρα δεν είναι ακόμη έτοιμος, αφού πάντα η προετοιμασία μας είναι έτσι δομημένη ώστε τα δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα να έρθουν μετά τον τρίτο, τέταρτο αγώνα“, είπε ο Γιώργος Πομάσκι και συμπλήρωσε:

“Ωστόσο ο Μίλτος είναι ένας αθλητής που δε θέλει να χάνει και αυτό σημαίνει πως πάντα κυνηγά το καλύτερο δυνατό. Στον αγώνα του Γκέτεποργκ θέλω θα εκτελέσει λίγα άλματα και όχι όλες τις προσπάθειες. Ξέρω πως θα είναι δύσκολο να τον βγάλω από τον αγωνιστικό χώρο, ιδιαίτερα αν δεν έχει πετύχει αυτό που θέλει. Μετά τη Σουηδία θα επιστρέψουμε στη Σπάλα και μετά τη συμμετοχή του στο μίτινγκ του Τορούν (8/2), θα γυρίσουμε στην Ελλάδα“.

Ο Τεντόγλου το 2022 ξεκίνησε τη σεζόν με άλμα στα 8,15 μ., που ήταν το καλύτερο ντεμπούτο του στη χειμερινή σεζόν.

Στον αγώνα του Γκέτεμποργκ θα συμμετάσχει και ο Τόμπιας Μόντλερ ένας από τους βασικούς αντιπάλους του Έλληνα στις διοργανώσεις κυρίως της γηραιάς ηπείρου. Ο Σουηδός έχει κάνει ήδη δύο αγώνες κι έχει καλύτερη επίδοση στα 8,19 μέτρα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου δε θα είναι η μοναδική ελληνική συμμετοχή στο μίτινγκ του Γκέτεμποργκ. Στο τριπλούν των Ανδρών ο Ανδρέας Πανταζής και ο Νίκος Ανδρικόπουλος διεκδικούν καλές παρουσίες και παράλληλα θέση στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης. Ο Πανταζής πέτυχε το Σάββατο 16,32 μ. στην ημμερίδα του Αγίου Κοσμά κι έδειξε πως είναι έτοιμος για ακόμη καλύτερες προσπάθειες. Σε καλή κατάσταση είναι και ο Ανδρικόπουλος, που μπορεί το Σάββατο να έμεινε στα 15,89 μ., είχε όμως, άκυρα άλματα αρκετά πάνω από τα 16,00 μέτρα.

Η Ελευθερία Χριστογεώργου συνεχίζει τους αγώνες της στο Γκευεμποργκο μετά το 1,75 μ. στο μίτινγκ της Ναντ. Η αθλήτρια του Δημήτρη Βασιλικού θα έχει την ευκαιρία να βρει το ρυθμό της μέσα από τους αγώνες, αφού μετά το Γκέτεμποργκο θα συμμετάσχει τόσο στο μίτινγκ ύψους στο Χούστοπέτσε (4/2) όσο και σε αυτό του Τρίνετσκ (7/2). Η Χριστογεώργου έχει ξεπεράσει φέτος το 1,80 μ. στην πρώτη ημερίδα του Αγίου Κοσμά.

Ο Καραλής έτοιμος για νέες πτήσεις στο μίτινγκ επί κοντώ στην Ουψάλα

Ο Εμμανουήλ Καραλής άνοιξε τη σεζόν πριν λίγες ημέρες στην Καρλσρούη κάνοντας εξαιρετικό αγώνα με άλμα στα 5,83 μ. βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ.

Ο αθλητής φαίνεται να έχει αφήσει πίσω του τα προβλήματα τραυματισμών της περσινής χρονιάς και παράλληλα να έχει βρει τα πατήματα του υπό την προπονητική καθοδήγηση του πατέρα του, Χάρη Καραλή.

Ο 24χρονος θα αγωνιστεί αύριο στο μίτινγκ της Ουψάλα στο δεύτερο αγώνα του στη σεζόν, προκειμένου να δει τον πήχη ακόμη υψηλότερα και να διεκδικήσει νέα ρεκόρ. Ο τέταρτος ολυμπιονίκης του Τόκιο θα συμμετάσχει σε έναν αγώνα με ιδιαίτερα υψηλό συναγωνισμό.

O οικοδεσπότης και διοργανωτής Μόντο Ντουπλάντις κάνει ντεμπούτο μπροστά στους συμπατριώτες του με στόχο επιδόσεις πάνω από τα 6,00 μ., ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία των Αμερικανών Σαμ Κέντριξ και Λάιτφουτ, που έχουν ήδη ξεπεράσει τα 5,82 μ. και 5,83 μ., αντίστοιχα.

Ο Καραλής με το 5,83 μ. έγινε ο κορυφαίος αθλητής φέτος στην Ευρώπη (δεύτερος στον κόσμο) και πέτυχε τα όρια συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό κλειστού και Παγκόσμιο ανοιχτού.

Παράλληλα έβαλε τις βάσεις διάκρισης στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα. Ο αθλητής έχει δύο συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό κλειστό με καλύτερη ανάμνηση την τέταρτη θέση στη διοργάνωση του 2019 στη Γλασκόβη.

Ο αθλητής μετά την Ουψάλα θα αγωνιστεί σε δύο μίτινγκ στην Πολωνία, στο Τορούν στις 8 Φεβρουαρίου και στην πόλη Λοτζ στις 12 Φεβρουαρίου.

Η Ντρισμπιώτη αγωνίζεται την Πέμπτη (2/2) σε αγώνα 10.000 μ. βάδην

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ολοκληρώνει το καμπ στο υψόμετρο της Καμπέρα με έναν προπονητικό αγώνα στα 10.000 μ. βάδην εντός σταδίου, την Πέμπτη (2/2).

Ο αγώνας εντάσσεται στην προετοιμασία της αθλήτριας για το πρώτο 20άρι της χρονιάς στη Μελβούρνη στις 12 Φεβρουαρίου.

Εκεί η αθλήτρια θα έχει την ευκαιρία να εξαργυρώσει τα αποτελέσματα της προετοιμασίας που έκανε το προηγούμενο διάστημα και να κυνηγήσει από νωρίς μία καλή παρουσία, ενόψει των σημαντικών διοργανώσεων του καλοκαιριού.

Η Ντρισμπιώτη βρίσκεται από τέλη Δεκεμβρίου στην Αυστραλία σε προπονητική καμπ, όπου πραγματοποιεί κοινές προπονήσεις με κορυφαία ονόματα του αγωνίσματος. Μάλιστα στις αρχές Ιανουαρίου αγωνίστηκε σε αγώνα 10.000 μ. βάδην στην Καμπέρα και τερμάτισε δεύτερη σε 43.51.98 και πέτυχε ατομικό ρεκόρ.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης σε 20χλμ. και 35χλμ. βάδην έχει ως βασικό στόχο της χρονιάς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, διοργάνωση για την οποία έχει ήδη το όριο πρόκρισης.

Η επιστροφή της Ντρισμπιώτη στην Ελλάδα αναμένεται να γίνει τέλος Φεβρουαρίου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις